Björn Karlsson var självkritisk efter segern Foto: TV12Björn Karlsson var självkritisk efter segern Foto: TV12
Björn Karlsson var självkritisk efter segern Foto: TV12
Upploppsduellen med Blås Undan blev rafflande Foto: TV12Upploppsduellen med Blås Undan blev rafflande Foto: TV12
Upploppsduellen med Blås Undan blev rafflande  Foto: TV12

Slog storfavoriten – sågade sig själv

Publicerad

Det blev en perfekt årsdebut för bröderna Sedins häst Tangen Haap. 

Hästen lämnade storfavoriten Pydin bakom sig – och vann med minsta möjliga marginal. 

Då valde vinnarkusken Björn Karlsson något oväntat att såga sig själv. 

– Han kompenserar att han har en dålig kusk med att han är så jävla bra, säger han i TV12:s sändning efter loppet. 

Mycket av snacket inför Grand Slam 75:s tredje avdelning handlade om Pydin – som spelad till över 50 procent var dagens största favorit. 

Något särskilt bra lopp blev det dock aldrig för favoriten, som med 700 meter kvar självmant valde att ge upp. 

In på upploppet handlade det i stället om andrahandsfavoriten Tangen Haap – som gick en hård duell mot femprocentaren Blås Undan. 

"Segern gladde Henrik och Daniel" 

Den förstnämnda hästen kunde till slut hålla undan, och vann i årets första lopp. 

– Jag stod lite snett från mållinjen och visste inte att han hade vunnit. Tänk så mycket roligt man får vara med om när man har en bra häst, säger ägaren Tommy Sedin. 

Som även skickade en hälsning till sina söner, tillika NHL-proffs, Daniel och Henrik – som också har en del i hästen. 

– Jag vet att grabbarna (Henrik och Daniel Sedin) följer alla starterna via ATG-live, även om det är mitt i natten over there. Den här segern gladde nog dom lika mycket som mig, säger han. 

"Nu är jag en så jävla dålig kusk..." 

Vinnarkusken Björn Karlsson? Han var visserligen nöjd med segern – men var också stenhård mot sig själv. 

– Nu är jag en så jävla dålig kusk, jag har startat hela vintern och vänt upp som ett jävla kylskåp så att jag inte kan ladda i väg från springspår. Han kompenserar att han har dålig kusk med att han är så jävla bra, säger Karlsson efter loppet. 

Att skrällen Blås Undan skulle bli ett hot var dock inget som förvånade kusken. 

– Jag var faktiskt med rädd för Blås Undan än Pydin på förhand. Och Tangen Haap visade vilken gudomlig tävlingsskalle han har, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag