Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slog konkurrenten blodig efter loppet

Känslorna rann över för toppjockeyn Fabio Branca efter loppet.

Då gick han till attack mot kollegan Claudio Colombi och slog honom blodig i omklädningsrummet, skriver Equos.

– Mitt agerande var inte värdigt, säger han i ett uttalande.

Tumult utbröt på tävlingsbanan Campanelle strax utanför Rom i fredags kväll.

Jockeykollegerna Fabio Branca, ett av Italiens främsta namn inom galoppsporten, och Claudio Colombi var oense efter en situation i ett av loppen.

Då tog de till nävarna, rapporterar italienska sajten Equos.

Enligt sajten slog Fabio Branca sin konkurrent blodig inne i omklädningsrummet.

– Han lämnade mig på golvet mitt i en blodpöl, uppges Colombi ha sagt till sjukvårdspersonalen som ankom till omklädningsrummet.

Colombi togs till sjukhus och Branca omhändertogs av polisen.

Vändningen: erkänner misshandel

Enligt italienska tidningen Corriere dello Sport förnekade först Fabio Branca att ha slagit sin konkurrent. I stället hävdade han att han blev attackerad av Colombi och försvarade sig genom att brotta ner honom på marken. 

Men under lördagen tvärvände han – och erkände.

– Mitt agerande var inte värdigt och passar inte in i ett civiliserat samhälle. Jag vill be alla inom den italienska hästsporten om ursäkt för mitt beteende. Jag vill inte frånta mig själv ansvar för hur jag agerar, jag skulle aldrig ha gjort det och det är inte alls en del av hur jag brukar bete mig. Jag kunde helt enkelt inte kontrollera min ilska, säger Branca i ett uttalande.

Han får nu 40 dagars avstängning och tvingas betala drygt 30 000 kronor i böter, vilket är maxbeloppet för den typen av bestraffning, skriver Equos.