Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Skulle inte säga att det är ett minus”

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Fyra uppsittningar för Ulf Ohlsson.

Bästa vinstchansen kommer i V75-2.


ANNONS: Köp din andel i ”Första tanken” här

ANNONS: Köp din andel i Premiumsystemet här

ANNONS: Köp din andel i redaktionens stora system här 

Ulf Ohlsson har varit landets mestvinnande kusk flera år i rad. Att tävla under Elitloppshelgen med publik har varit efterlängtat.

– Jo, man ser verkligen fram emot helgen. Det ska bli fantastiskt roligt, säger Ohlsson.

Han har fyra uppsittningar på V75 och den bästa chansen kommer direkt. Honfleur Mearas (V75-1) imponerade senast och har lottats till spår tre i voltstart.

– Jag tycker inte att hon känns så osäker och tror att hon kliver iväg bra. Det är ett tag sedan hon tävlade senast men tränaren (Ulf Stenströmer) är i alla fall fall nöjd med henne. Löper hon upp till sitt bästa tror jag att vi har bra chans.

Åt samma tränare kör han Borups Tornado (V75-3) som imponerade vid segern förra helgen.

– Tyvärr fick vi bakspår och det är en väldigt tuff final. Jag räknar inte med någon större vinstchans utan det är väl om det blir överpace vi kan dyka upp där framme, gärna snabbare än 1.12 första varvet.

Besitter bra kapacitet

Katalonia (V75-4) har ett bra läge i Klass II-finalen.

– Hon gör bra lopp hela tiden. Hon brukar vräka sig iväg från start och det blir nog en snabb öppning. Men hon är vassare på kort distans och det är nog inget segerbud den här gången.

Sista styrningen blir Hefner Am (V75-5) som besitter bra kapacitet.

– Han galopperade utan anledning senast men kändes annars bra. Jag tror inte att det hade med jänkarvagnen att göra. Att man återgår till vanlig vagn är inget minus, han har ju fungerat bra med den förut. Skulle vi få lite hjälp med tempot kan han vara en outsider. På fyra-fem streck tycker jag att han ska med, avrundar Ohlsson.

Notera att första start på V75-spelet är 15.00 i stället för vanliga 16.20.