Foto: TV12
 Foto: TV12

Skrällen vann på monstertid

Publicerad

Förhandssnackat inför Lyon Grand Prix handlade framför allt om favoriterna Diamanten och Rajesh Face. 

Bäst? Det var skrällen Handsome Brad. 

Som vann på ett tangerat världsrekord. 

– Ja... Det är väl okej, säger tränaren Ulf Stenströmer i V75 Direkt. 

Inte särskilt många hade lyft fram femprocentaren Handsome Brad inför den fjärde V75-avdelningen, Lyon Grand Prix – där flera topphästar stod på startlinjen. 

Loppet startade också i ett rasande tempo, där en av favoriterna, Rajesh Face – tidigt lämnade övriga hästar bakom sig. 

Ett Lutfi Kolgjini-drag som dock inte skulle visa sig hålla.

”Jag tippade honom etta”

På upploppet blev hästen i stället omkörd av skrällen Handsome Brad, med Carl-Johan Jepson i sulkyn – som vann på ett tangerat världsrekord, 1,11,7.  

– Ja... Det är väl okej, säger tränaren Ulf Stenströmer i TV12:s sändning. 

Stenströmer menade att det var dags för hästen att vinna ett storlopp. 

– Han hade lite otur i de stora loppen förra året. Utan att nedvärdera några andra. Jag tippade honom etta i något tips lite med glimten i ögat. Jag tyckte att jag hade en ganska bra häst, säger han. 

”Hade lite halvfeeling...”

Kusken Carl-Johan Jepson hade även han på känn att det kunde bli seger för hästen. 

– Jag hade faktiskt lite halvfeeling för att han skulle göra ett topplopp i dag, och det gjorde han. Det är en riktigt bra häst, säger han i V75 Direkt. 

Hyllade hästen gjorde också tv-experten Sofia Aronsson. 

– En väldigt bra prestation, det här är verkligen en häst som Ulf Stenströmer har i fin författning. Den har utvecklats jättemycket som fyraåring och enormt roligt att se att han också fortsätter att utvecklas som femåring. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag