Iikka Nurmonen firar segern i Åby Stora Pris Foto: KANAL75Iikka Nurmonen firar segern i Åby Stora Pris Foto: KANAL75
Iikka Nurmonen firar segern i Åby Stora Pris Foto: KANAL75
Midnight Hour Foto: / KANAL75Midnight Hour Foto: / KANAL75
Midnight Hour Foto: / KANAL75

Mäktig skräll i Åby Stora Pris

Publicerad

Midnight Hour skrällvann Heat A, Muscle Hustle vann väntat Heat B. 

När de båda skulle göra upp i ett skiljeheat blev gick det otroligt långsamt. 

Och skrällhästen Midnight Hour vann. 

– Jag tror detta är den största segern för mig, säger tränaren Ossi Nurmonen i segerintervjun till TV12 efter segern i Åby Stora Pris. 

Inför det första heatet var Midnight Hour minst spelad av alla, då överraskade den finske hästen och vann. I heat B visade favoriten Muscle Hustle klassen och sprang hem segern.  

När Åby Stora Pris skulle avgöras i ett skiljeheat trodde de flesta på Muscle Hustle. Då skrällde Ossi Nurmonens häst igen – i ett lopp som handlade mer om taktik än fart. 

"Jag är mycket stolt" 

Nurmonen var minst sagt nöjd efter segern. 

– Verkligen underbart. Det var det största loppet han vunnit. Han har vunnit finska mästerskap, men sett till prissumman går det inte att jämföra. Idag är jag mycket stolt, säger han till TV12. 

"Största segern för mig" 

Vidare berättar han om vilken succé hästen gjort sedan han skaffade den. 

– Hästen har gått framåt hela tiden, han kom till mig för tio månader sedan och har vunnit ungefär 20 gånger. Vi har lyckats bra med den här hästen, säger han och tillägger:  

– Jag tror detta är den största segern för mig. 

"Nu vet vi vem det är" 

Midnight Hour hade ledningen i stora delar av loppet, som gick långtifrån snabbt. De första 500 metrarna nådde hästarna efter 1.21,9. Robert Bergh och Muscle Hustle försökte på upploppet ta sig runt Midnight Hour invändigt, men Ossi Nurmonens häst höll undan. 

TV12:s expert Micke Nybrink tror att segern gör att folk nu på allvar fått upp ögonen för Midnight Hour. 

– Nu vet vi vem det är, det är en jättesnabb finsk häst, säger han. 

Kusken Iikka Nurmonen bjöd på en segergest ett par meter före målgång.  

– Det visade ungefär hur det kändes inombords, säger han. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag