Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75.Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75.
 Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75.

Skrällvann – tack vare startmissen

Publicerad

Det skrällde redan i den första V75-avdelningen under söndagen.

Detta efter en miss – i alla fall om man ska tro segerkusken Johan Untersteiner.

– Vi kunde inte alls vara med i körningen. Det var därför vi vann loppet, säger han i TV12.

Delicious Grim är startsnabb och kusken Johan Untersteiner trodde de skulle kunna ta sig till ledningen i den första V75-avdelningen.

Men hon strulade i startmomentet – en miss som med facit i hand gav henne segern.

– Det gick vägen! Faktum är att hon varit väldigt startsnabb från början. Och jag tror aldrig hon missat ledningen från ett framspår. Nu dummade hon sig lite när vi vände upp i dag, och vi kunde inte alls vara med i körningen. Det var därför vi vann loppet.

"Förlorar loppet på det"

Missen gav en plats i fjärde invändigt, och efter att andra kuskar gjort sina taktiska drag satt ekipaget i tredje invändigt in i sista sväng.

Då bestämde sig Claes Sjöström, bakom Kinonna Goj, som satt i rygg ledaren att gå ut i andraspår, för att anfalla utvändigt. 

– In i sista sväng så väljer Claes Sjöström att gå ut i andra. Så Johan Untersteiner slinker förbi invändigt, och Claes Sjöström förlorar ju loppet på sin manöver, även om det är lätt att säga i efterhand, säger Anders Malmrot i TV12.

"Har ryckt upp sig"

Segerkusken Johan Untersteiner menar att Delicious Grim, som var på 9 % på insatsfördelningen på V75-spelet.

– Hon har ryckt upp sig, definitivt. I stoloppen duger hon riktigt bra, och i dag fick vi bingoutdelning, säger Johan Untersteiner i TV12.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag