Springover och Örjan Kihlström var omgångens största skräll. Foto: Kanal 75
Springover och Örjan Kihlström var omgångens största skräll. Foto: Kanal 75

Skrällomgången – ingen fick sju rätt

Publicerad

Skrällarna avlöste varandra under söndagens extra V75.

Efter att Springover vunnit V75-6 till tre procent av strecken ställdes frågan om det överhuvudtaget var någon som fortfarande kunde få sju rätt.

– Och svaret var alltså nej, konstaterade Per Skoglund i TV12-sändningen.

Extraomgången av V75 från Charlottenlund inleddes med en smäll.

Patricia Hastrup ledde från start till mål och skrällde till sex procent av strecken.

Way To Go Chief ville inte vara sämre och fyllde på som segrande fyraprocentare i V75-2. Shotproof såg till att V75-3 fortsatte på den inslagna vägen och vann också till fyra procent.

V75-4:s tredjehandare, Victory Kåsgård, kom visserligen och bröt trenden lite grann men sedan var det dags igen i både V75-5 och V75-6.

Re Doc och Springover vann till fem respektive tre procent och efter det hade samtliga 26 miljoner V75-rader rykt.

Enda favoritsegern

Cruzado Dela Noche vann som favorit i den sista avdelningen och de som lyckades pricka in sex rätt belönades med 53 120 kronor raden. Fem rätt gav hela 2 231 kronor.

Den mest betrodda segraren under söndagen var just Cruzado Dela Noche – och då hade han enbart 26 procent av strecken.

Den skrällbetonade omgången innebär att jackpotten går vidare till V75 i Gävle lördag den 20 maj. Om en ensam vinnare får 7 rätt den 20 maj tar den hem 29 miljoner kronor.

Klicka här för att se den slutgiltiga raden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag