Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
 Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Superspurt gav 1,4 miljoner kr

Publicerad

Candy La Marc vann Svenskt Trav Oaks 2017.

Och kretsen kring hästen belönas med 1,4 miljoner kronor.

– Vilken snygg styrning, och vilken fin prestation, säger Jennifer Tillman i TV12. 

Candy La Marc fick ett lopp i rygg på ledaren - och såg länge ut att bli instängd. Men till slut hittade Erik Adielsson luckan, och då smällde det bara till och hon vann.

– Vilken fullträff i allt. Och den accelerationen när hon får fritt också. Hon avgör med enkelhet, säger Anders Malmrot i TV12. 

Bjöd på glädjetårar

Tränaren – och uppfödaren – Lars Marcussen kunde inte hålla tillbaka tårarna. 

– Fantastiskt. Jag har inte fattat det än, säger tränaren Lars Marcussen. 

Segerkusken Erik Adielsson, som medvetet släppte Dibaba till spets för att han trodde det skulle bli för tufft att ha henne utvändigt, var även han supernöjd.

– Jag är otroligt glad. De här loppen är svåra att vinna. Det är de bästa hästarna och de bästa kuskarna. Du kan ha en riktigt bra häst och förlora flera sådana här finaler ändå, säger Erik Adielsson. 

– Det är definitivt ett av de största loppen. Sen är det extra att vinna på Solvalla, som numera är min hemmabana, fortsätter han.

"Gick inte till slut"

Roger Walmanns Dibaba var stor favorit i loppet men fick nöja sig med att bli tvåa. Detta trots att hon fick ledningen. Örjan Kihlström i sulkyn försökte hålla Candy La Marc instängd så länge som möjligt – men till slut var han tvungen att släppa ut henne.

– Han försökte hålla inne mig så länge som möjligt, men till slut gick det inte längre. Det är klart att Dibaba gjorde en bra insats, men min häst fick smyga med hela vägen och var också väldigt bra, säger Erik Adielsson. 

Dibabas tränare Roger Walmann var besviken - men inte nedstämd – direkt efter loppet. 

– Hon gjorde ett jättefint lopp, och förlorade mot en som fick en bättre resa. Jag är nöjd med hästen, även om jag inte ville bli tvåa. Direkt blir man besviken, men jag har varit med länge så jag är inte alltför nere, säger han.

Candy La Marc var den enda hästen i startfältet i Oaks som inte var med i "premiechansningen". 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag