Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Superspurt gav 1,4 miljoner kr

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Candy La Marc vann Svenskt Trav Oaks 2017.

Och kretsen kring hästen belönas med 1,4 miljoner kronor.

– Vilken snygg styrning, och vilken fin prestation, säger Jennifer Tillman i TV12. 

Candy La Marc fick ett lopp i rygg på ledaren - och såg länge ut att bli instängd. Men till slut hittade Erik Adielsson luckan, och då smällde det bara till och hon vann.

– Vilken fullträff i allt. Och den accelerationen när hon får fritt också. Hon avgör med enkelhet, säger Anders Malmrot i TV12. 

Bjöd på glädjetårar

Tränaren – och uppfödaren – Lars Marcussen kunde inte hålla tillbaka tårarna. 

– Fantastiskt. Jag har inte fattat det än, säger tränaren Lars Marcussen. 

Segerkusken Erik Adielsson, som medvetet släppte Dibaba till spets för att han trodde det skulle bli för tufft att ha henne utvändigt, var även han supernöjd.

– Jag är otroligt glad. De här loppen är svåra att vinna. Det är de bästa hästarna och de bästa kuskarna. Du kan ha en riktigt bra häst och förlora flera sådana här finaler ändå, säger Erik Adielsson. 

– Det är definitivt ett av de största loppen. Sen är det extra att vinna på Solvalla, som numera är min hemmabana, fortsätter han.

"Gick inte till slut"

Roger Walmanns Dibaba var stor favorit i loppet men fick nöja sig med att bli tvåa. Detta trots att hon fick ledningen. Örjan Kihlström i sulkyn försökte hålla Candy La Marc instängd så länge som möjligt – men till slut var han tvungen att släppa ut henne.

– Han försökte hålla inne mig så länge som möjligt, men till slut gick det inte längre. Det är klart att Dibaba gjorde en bra insats, men min häst fick smyga med hela vägen och var också väldigt bra, säger Erik Adielsson. 

Dibabas tränare Roger Walmann var besviken - men inte nedstämd – direkt efter loppet. 

– Hon gjorde ett jättefint lopp, och förlorade mot en som fick en bättre resa. Jag är nöjd med hästen, även om jag inte ville bli tvåa. Direkt blir man besviken, men jag har varit med länge så jag är inte alltför nere, säger han.

Candy La Marc var den enda hästen i startfältet i Oaks som inte var med i "premiechansningen". 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!