Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen tog hem klassiska loppet – vann 1,4 miljoner

Foto: Mikael Rosenquist / TR Media
Foto: Mikael Rosenquist / TR Media
Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Hemmahästen Revelation skrällvann Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.

Då bjöd tränaren Per Nordström på en rejäl segergest. 

– Vilken prestation, och vilket jobb han gjort med den här hästen. Han har verkligen fått den att peka, och vara som allra bäst den här dagen, säger Sofia Aronsson i TV12.

Revelation var inte en av favoriterna i Svensk Uppfödningslöpning. Och faktum är att hästen aldrig hade vunnit ett lopp innan det var dags för det klassiska loppet.

Men när det var dags att dela ut en segercheck på 1,4 miljoner kronor var han som bäst.

– Det var inget snack om saken. Han vann väldigt enkelt efter ett avvaktande lopp i andraspår, säger Sofia Aronsson i TV12.

”Känner frukansvärd glädje”

Tränaren Per Skoglund har vunnit loppet förut – men bjöd ändå på en stor segergest.

– Jag känner fruktansvärd glädje. Det är stor tacksamhet till hästen. Det har varit en guldklimp. Och ägaren är verkligen värd det här. Det är någonting riktigt stort på gång, säger han och fortsätter: 

– Jag värdesätter det väldigt högt. Det är hemmabana, och väldigt mycket pengar till hästägarna. Vi har byggt gård, så pengar behöver vi.

– Vi har ett bra unghästkoncept som fungerar för oss. 

”En supertriumf”

Revelation är halvbror till On Track Piraten, och har Readly Express som pappa.

– Vilken supertriumf för Per Nordström. Vilken grej alltså! Och Readly Express är pappa till den här hästen, säger Per Skoglund

Hästen fick ett bra lopp, med en lugn resa i andraspår. Men i den sista fjärdedelen av loppet fick hästen göra en hel del jobb, och gjorde det med den äran. 

– Jag fick ett härligt lopp, vi kunde inte vara med från början. Men det är en oslipad diamant, så nu hoppas jag att vi kan få vinterträna utan skador och sjukdom, så får vi nog en bra treåringssäsong också.