Skrällen klar för Elitloppet

Publicerad

Pastore Bob tog hem det finska storloppet Finlandia Ajo.

Och är således klar för Elitloppet.

 – Pastore Bob har utvecklats oerhört i sin nya regi och kommer ha nytta av sin startsnabbhet i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Det blev en skräll som tog hem Finlandia Ajo – Johan Untersteiners Pastore Bob. Efter att ha tagit ledningen direkt kunde Johan Untersteiner bestämma tempot och sedan sticka iväg över upploppet.

– En bra prestation av Pastore Bob. Men lite oväntat ingen annan gjorde någonting – han fick inget tryck alls på sig under vägen, säger Sofia Aronsson.

I TV12-studion var de inne på samma sak – att hästen fick ett perfekt lopp.  

– Han var duktig, det måste man säga. Han går rakt in i Elitloppet. 

”Han är chanslös där”

Men några större chanser i Elitloppet tycker TV12-studion inte att han har. 

– Det är ingen häst som har någon chans i Elitloppet. Utan att hacka på honom – han är chanslös där, säger Micke Nybrink.

Redan Elitloppsklara Uza Josselyn stod för en fin spurt och avslutade mycket fort sista 400 meterna. Och Heavy Sound gick också starkt, men galopperade. Då blev det, som sagt, enkelt för Pastore Bob. 

– Det kändes som han fick dirigera som han ville, och sedan speeda undan. Långnäsa mot de andra, säger Micke Nybrink I TV12.

Hästen ägs av Kari Lähdekorpi, som sanbbt tackade ja. I fjol tackade han ju nej med Workout Wonder. Något han ångrat. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag