Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen ett faktum – men jag gillar inte nya upplägget

Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Tvååringarnas största uppgörelse blev en tempofylld tillställning.

När krutröken skingrat sig var skrällen ett faktum – Revelation och Per Nordström i topp!

Svensk Uppfödningslöpning fick se en oväntad slutsegrare. Trots en fin andraplats i försöksloppet var hemmahästen Revelation med tränaren Per Nordström i sulkyn en riktigt stor överraskning till 27,95 i segerodds. Och ekipaget var endast streckad på två procent på V75-spelet.

Man kan inte säga att det var någon turseger heller. Armani Degato drog på i ledningen (höll bra som tvåa), favoriten Global Badman fick andra par utvändigt medan den tredje förhandsfavoriten Karl May Boko fick loppet i rygg på vinnaren, men han kunde inte följa med till slut.

En stark 600-metersrepa i tredjespår räckte och blev över för vinnaren.

Per Nordström vann det här loppet med fina stoet Denim Boko 2012, men den segern var långt ifrån lika oväntad som gårdagens vinst.

– Det kan låta konstigt, men jag värdesätter faktiskt den här segern ännu mera än förra gången, sade segerkusken. 

Revelations seger var karriärens första efter att ha inlett med galopp, en tredje plats samt två andraplatser. Men utveckling har hela tiden gått åt rätt håll.

Hästen har dessutom en stam utöver det vanliga!

Readly Express har nu sin första kull på tävlingsbanan och sonen Revelation gjorde onekligen bra reklam för sin pappa. Mamman heter Monrovia vilket i sin tur betyder att Revelation är halvbror till självaste On Track Piraten!

– Det var ju stammen som fick mig intresserad av hästen. Jag har ju haft några fina hästar efter Ready Cash som är pappa till Readly Express.

– Det känns som en guldklimp och jag drömmer redan nu om att få vinna Derbyt med honom på hemmaplan 2021, sade en leende Per Nordström.

■■ Jag gillar dock inte det nya upplägget. Att ha både försöksloppen och finalen på Jägersro skrämde bort många deltagare i år.

■■ Två långresor för tvååringar är tufft. Tycker inte att titeln känns lika ärofylld med detta upplägg!

 

Campo Bahia gjorde comeback i V75-1 efter galoppomissen i Derbyt och vilket härligt formbesked han lämnade i Johan Jacobssons Minne där fyraåringarna ska jaga in tjugo meters tillägg på dugliga treåringar.

Redan efter ett varv kunde Conrad Lugauer placerade sin stjärna i ledningen och resten handlade om ren och skär uppvisning.

– Jag hade en bra känsla inför loppet och han var magisk i dag. Campo Bahia fick bestämma tempot själv och det en helt otrolig hur han accelererar, det går inte att jämföra känslan man får när man sitter bakom kontra andra hästar.

Nästa uppgift för Campo Bahia blir Criterium Continental i Frankrike om ett par veckor. Jag längtar redan till att få se honom där!

Velvet Gio skrällde i Gulddivisionen på Jägersro i sin senaste start. I går slog han till igen på samma bana med Ulf Ohlsson.

Från tredje par utvändigt växlade han ner ledande Global Trustworthy och smygkörde Mindyourvalue W.F. var aldrig något större hot.

– Om han tar det här loppet på rätt sätt finns det lite planer på att ta ner honom till Frankrike. Men då måste allt vara perfekt, han behöver vara på topp för att prestera så här bra.

■■ Det har inte handlat om tursegrar. Velvet Gio när ett välkommet tillskott i Guld.