Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräckscener på Solvalla: Kvinna förd till sjukhus

Foto: Skärmdump / ATG Live
Foto: Skärmdump / ATG Live

Pere Ubu inledde V75-spelet med seger.

Men efter loppet uppstod rena skräckscener.

Kaj Widells LL Royal sprang löst och tacklade omkull en kvinna på stallbacken, enligt ATG Live.

– Det såg riktigt jävla otäckt ut, säger ATG Lives reporter Patrik Fernlund.

V75-spelet på Solvalla inleddes med en Klass I-final.

Favoriten Pere Ubu med Peter Untersteiner i sulkyn spetsade redan från start och höll undan hela vägen över linjen, hårt pressad av skrällen Cash Cowboy.

Men det var efterspelet som blev riktigt otäckt.

Kaj Widells styrning LL Royal slet sig lös efter loppet, kastade ur Widell ur sulkyn och tacklade omkull en kvinna på stallbacken. På stallbacken fick personalen fast hästen och kunde slita loss sulkyn, bland annat med hjälp av stjärntränaren Reijo Liljendahl.

– Hon är förd till sjukhus och fick en rejäl smäll på näsan. Men hon är vid medvetande, säger Patrik Fernlund, ATG Lives reporter på Solvalla.

Kvinna till sjukhus

Kaj Widell själv klarade sig utan skador.

– Jag mår bra, men det var värre med tjejen som fick hästen på sig. Jag ryckte tussarna på upploppet och det gick hur bra som helst, men efter loppet blev han rädd när det kom hästar och slet sig. Jag försökte styra mot staketet men tappade kontrollen och det var bara att kasta sig ut, säger Widell.

Per Skoglund, programledare i V75 Direkt:

– Väldigt rådigt ingripande på stallbacken. Vi skickar så klart ett stort krya på dig till tjejen som skadade sig, säger han.

LL Royal undersöktes efter loppet.