Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräckbanan: Elva hästar döda på två veckor i USA

Galoppbanan Saratoga
Patrick Battuelo på Horseracing Wrongs

Galoppbanan Saratoga Race Course får hård kritik. 

Förra säsongen dog 16 hästar- i har redan 11 dött. 

– Exploatering av djur för underhållning har ingen plats i dagens Amerika, säger Patrick Battuello från gruppen Horseracing Wrongs till Timeunion.   

Det har gått drygt två veckor sedan öppningsdagen på galoppbanan Saratoga Race Course i USA. Under öppningsveckan omkom fyra hästar i de olika loppen - nu har ytterligare sju hästar dött. 

Banan är sedan tidigare ökänd för sin många dödsfall. Något som fått djuraktivister att rasa mot hästarnas förhållanden. 

"Har ingen plats i dagens Amerika" 

Under öppningsdagen i slutet av juni var aktivistgruppen Horseracing Wrongs på plats för att protestera mot galopptävlingarna. 

– Vi protesterar för att hästar dör varje dag på amerikanska banor för spel på två dollar. Exploatering av djur för underhållning har ingen plats i dagens Amerika, säger Patrick Battuello från Horseracing Wrongs till Timeunion. 

"En kombination av olika saker" 

Mellan nio till 16 hästar har dött på galoppbanan sedan 2009 - när New York State Gaming Commission började hålla koll på antalet dödsfall. Den elfte hästen i år dog på grund av muskelskador efter loppet. 

– Vi upplever att det finns unika orsaker till varje död. Det är en kombination av olika saker som lett till en olycklig tragedi, säger Scott Palmer, medicinsk chef för Gaming Commission till NewsChannel13 och fortsätter: 

– Det vi upplever i Saratoga i år går att likställa med förra året. Tro mig, det är en del av undersökningen, säger han. 

"Har pågått i 150 år" 

Patrick Battuello på Horseracing Wrongs svarar: 

– Det har pågått i 150 år. Hästar har alltid dött på tävlingsbanorna. Det är bara det att det är nu vi börjat få reda på fakta och statistik om dödsfallen.