Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skötaren: ”Det finns inga ord – jag är skakis”

Jeanett Johannessen sköter vinnarhästen.
Foto: ATG LIVE
Pacific Face vinner gulddivisionen.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Pacific Face är styrkefenomenet som inte ska missas när tuffa uppgifter väntar. 

I gulddivisionen på Jägersro manglade hästen ned motståndet tillslut. 

– Det finns inga ord. Jag är skakis, säger skötaren Jeanett Johannessen i TV 12. 

Ekipaget hade spår sju bakom startbilen men det stoppade in Giuseppe Lubrano och hans Pacific Face. Hästen som bara gjort ett par starter i Sverige efter en misslyckad sejour i Frankrike visade prov på den enorma styrka han besitter. Från positionen utvändigt ledaren bröt han ned samtliga konkurrenter när upploppet vankades. 

– Det är så kul. Han gjorde ett fantastiskt lopp, helt klart, att trycka så i dödens, säger Jeanett Johannessen som sköter hästen och även är gift med tränaren Giuseppe. 

”Finns inga ord – skakis” 

Johannessen var märkbart rörd när hon för TV 12:s Matteus Lillieborg skulle förklara vad hon bevittnat från bankanten på Jägersros travbana. 

– Jag tänkte varför släpper inte Flemming (Jensen) när han vet att han har en stark häst på utsidan. Helt otroligt. Helt fantastiskt. Vi tänkte att han skulle få lite semester efter Axevalla men han kändes så fin hemma, säger hon och fortsätter: 

– Det finns inga ord. Jag är skakis. 

Pacific Face vann på 1.14.0 över 2640 meter autostart. Hästen vann med två längder före Thunder Peak körd av Ken Ecce som var tvåa i mål. Trea blev Nadal Broline och Björn Goop.