Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skoryck och comeback i sulkyn för snackhästen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Onsdagens V86-tävlingar saxas mellan Åby och Solvalla. 

Här bjuder experten Fredrik Pettersson Wentzel på några godbitar från omgången. 

En trolig spik

2 Vinci Nice, V86-4

Peter Untersteiners treåring har sina papper i ordning med Maharajah som pappa och Ready Cash som morfar men med sina ynka 67 238 kronor på kontot är han naturligtvis fortsatt mycket orutinerad. Den här uppgiften ser dock passande ut på förhand – hästen öppnade fint på Charlottenlund senast och vann helt överlägset på en fin tid för klassen och gör han om det prestationen får resten av fältet svårt att göra något åt Untersteiners talang. 

Ett roligt drag

4 Geisha Brick, V86-6

Philip De Lucas treåriga sto kan öppna bra men brukar släppa ifrån sig ledningen. Nu ska man eventuellt testa barfota runt om och dessutom vill man se hästen i spets. Geisha Brick rekordsänker varje gång hon är ute och gör hon det även nu kan hon bli en otäck överraskning för både spelare och motståndare. 

Två heta ändringar

10 Vagabond Bi (V86-1) ska tävla barfota runt om nu när den dubbla miljonären ska testa sulky igen. 

2 Beckham (V86-3) slipper bakskorna och får på sig en vanlig vagn. 

Två relevanta intervjuer

Flemming Jensen om 9 Emoji (V86-1): 

– Han har varit struken efter förra starten på grund av hosta så det är väl ingen toppform även om han tränar bra. Läget kunde ha varit sämre och det klagar jag inte på. Emoji har så pass hög grundkapacitet att man aldrig känner sig slagen bakom honom och taktiken hänger lite på hur loppet blir kört.

Frode Hamre om 5 Hulken Sisu (V86-3): 

– Jag tycker att Hulken Sisu svarade för en väldigt bra insats i Derbykvalet senast och det var synd att han hade så dåligt läge, annars hade han kunnat vara närmare en finalplats. Det ska väl inte vara lika hårt emot den här gången och formen är intakt. Jag tror på en bra chans. Det blir vanlig vagn nu när det är voltstart och eventuellt skor fram samt öppet huvudlag som senast. 

ANNONS: Spela Expressens experter 

ANNONS: EXPRESSEN – REDAKTIONENS STORA V86

ANNONS: EXPRESSEN – PREMIUM V86