Fabrice Souloy, travtränare Foto: RONNY JOHANNESSONFabrice Souloy, travtränare Foto: RONNY JOHANNESSON
Fabrice Souloy, travtränare Foto: RONNY JOHANNESSON

Skandaltränaren i stort flygdrama

Publicerad

Fabrice Souloy, den franske travtränaren, som är dopingavstängd i hela Norden var under helgen med om ett flygdrama.

Han var nämligen med på det uppmärksammade Air France-planet som tvingades nödlanda i Labrador, i Kanada, rapporterar Paris-Turf.

Under lördagen utspelade sig ett drama över Atlanten – då en av jetmotorerna på ett Air France-plan fick kraftiga skador. 

Planet tvingades landa i Labrador, i Kanada. Och väl där hölls passagerarna kvar på planet i flera timmar innan de slängdes av.

Flera av passagerarna twittrade ut bilder från olyckan kontot "Air Disasters" postade en film på det hela:

https://twitter.com/AirCrashMayday/status/914180711460016128

"Kan inte beskriva vilken tur vi hade" 

Den franske travtränaren Fabrice Souloy var med som passagerare på planet, vilket franska medier rapporterar om. På twitter berättar hans sambo om upplevelsen. 

"Vi är i säkerhet, och jag kan inte beskriva vilken tur och lättnad jag känner just nu, skrev hon och lade upp en bild på artiklar om det inträffade. 

Enligt uppgifter till SportExpressen var Souloy på väg till Los Angeles för en semester.

Avstängd i hela Norden

Fyra av Fabrice Souloys hästar åkte under 2016 fast i ett dopingtest som togs i samband med det norska storloppet Oslo Grand Prix. Hästarna hade otillåtna mängder kobolt i kroppen.

Han har sedan dess varit avstängd från att tävla i hela Norden. Ytterligare en av hans hästar har dessutom åkt fast fast för samma substans i Frankrike. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag