Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skandalen: Sex
jockeys förgiftade

Sex medlemmar i jockeyförbundet i Sorocaba, Brasilien, ligger på sjukhus.

Detta till följd av misstänkt förgiftning, då någon hällt i farliga ämnen i deras kaffemuggar.

Fem stycken ska vara lindrigt skadade medan en är illa däran, rapporterar Globo.

Galoppsporten i Brasilien är skakade av en jätteskandal.

Sex personer i staden Sorocaba, som har en stark galoppkultur, har blivit förgiftade. Dessa var medlemmar i den lokala galoppklubben, och alla behandlas nu på sjukhus i sviterna av incidenten.

De sex männen är mellan 22 och 44 år gamla, och anlände till sjukhuset under söndagsförmiddagen. Gemensamt är att alla druckit kaffe kort innan, och nu misstänker man att de blivit förgiftade.

Stora problem med blodtrycket

Den brasilianska tidningen Globo rapporterar om händelsen, och redogör även symptomen för de inblandade. De ska bland ha problem med lågt blodtryck upprepade spyattacker. Fem av de skadade uppvisade bara milda symptom, medan en hade hälsostörre problem på sjukhuset.

Hans blodtryck stannade nämligen kvar på för låga nivåer, och läkarna jobbar nu för att mannen ska kunna bli helt återställd så snart som möjligt. Alla är kvar på sjukhuset för observation tills vidare. 

Ingen gärningsman är gripen.

Jockeyklubbens ord om det inträffade

Sorocabas jockeyklubb har skickat ut ett pressmeddelande, och skriver där enligt Globo:

"Sorocabas jockeyklubb följer noga utvecklingen efter händelserna och samarbeta med polisen för att få nödvändig klarhet. När utredningen är klar kommer klubben att ta till starka åtgärder mot de ansvariga, men inget är kartlagt än och det kan bara vara en olycka. Oavsett utfall är det oförlåtligt att det här skedde i ett av stallen".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!