Ska vara vassare än senast – ett givet bud

Galantis med Erik Adielsson.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång.

Den troliga spiken hittas i huvudstaden och omgången spelidé hämtas från banan på Västkusten.

EN TROLIG SPIK

V86-6: 6 Solkattens Ferrari

Hästen vann på rejält sätt senast och hans värsta konkurrenter har sämre lägen. Örjan Kihlström kör för första gången och vägen till ledningen ligger öppen. Jag tror att Solkattens Ferrari blir svårslagen och han kan vinna även om det inte blir spets.

ETT ROLIGT DRAG 

V86-1: 4 Galantis

Hästen var tvåa i Derbyförsök i höstas och slutade oplacerad i finalen. Han vinner inte så ofta men har lite pengar på sig i förhållande till kapaciteten och spelmässigt är Galantis intressant i kväll. Hästen hade varit sjuk inför förra starten och tränaren Johan Lejon tror att femåringen ska vara förbättrad med loppet i kroppen.

TVÅ RELEVANTA INTERVJUER 

V86-1: 4 Galantis 

– Erik Adielsson tyckte att hästen gick bra senast men jag tyckte att Galantis stannade lite väl mycket. Hästen hade varit sjuk inför den starten och hade stått över jobb men nu har han tränat normalt och varit frisk. Jag tror inte att det är toppform men jag hoppas på en bättre insats än senast. Skor runt om fungerade bra i Halmstad senast, säger Johan Lejon.

V86-8: 3 Hankypanky Peyton 

– Hon har tränat bra och gått 1.19/2.600 meter inför onsdagens comeback. Hästen är stark men jag tycker att hon är svårbedömd efter uppehåll. Jag hoppas på en fin insats och det blir inga ändringar, säger ägaren Ulf Lundqvist.

TVÅ HETA ÄNDRINGAR 

V86-5: 4 B.G.Pastor Jonte har tävlat med järnskor och ska förmodligen lättas i balansen. 

V86-7: 6 Vikings Preacher ska troligen gå med norskt istället för öppet huvudlag.