Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ska inte nonchaleras i ett öppet V64-lopp

Foto: OLLE SPORRONG

Kvällens V64-tävlingar körs på Åby och menyn står försök till fyraåringsloppen Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal.

Det hög nivå på sporten och de tre främsta från varje uttagningslopp går vidare till finalen den 8 maj.

Muskler som räcker hela vägen

DAGENS BÄSTA

7 Manny Muscle (V64-5, lopp 8) löste årsdebuten på bästa sätt från ledningen. Hästen har god chans att kunna tidigt sitta i ledningen igen då de invändiga hästarna borde ha stor respekt för honom. Det måste kort och gott vara en bra segerchans och en bra spik!

Hon kan vara på gång igen

DAGENS CHANSNING

3 Sayonara (V64-2, lopp 5) visade fin talang redan som tvååring men hade ingen större lycka under fjolårssäsongen. Men nu verkar Sayonara vara kraftigt på gång igen och från ett bra utgångsläge i ett öppet lopp ska man nog inte nonchalera henne.

Motståndet är klart värre här

DAGENS AVSLAG

1 Helluva Am (V64-6, lopp 9) kan nog få många streck på sig på läget och segrarna i raden. Men man ska också tänka på att motståndet är klart tuffare nu och det lär bli jobbigare att vinna på nytt.

Relevanta intervjuer:

Peter Untersteiner om 3 Furies Rain i V64-5:

Furies Rain gick bra sista 100 meterna och var helt okej i årsdebuten. Vi har laddat för den här uppgiften och jag förväntar mig en bra insats av honom. Kommer han bara rätt i steget öppnar han snabbt.

Thomas Hedlund i stallet om 5 Honey Mearas i V64-6:

Hon var en trevlig bekantskap när hon debuterade för oss. Det här är helt klart en häst med mycket god kapacitet, det har hon visat sedan hon började starta och veckans jobb har varit plusbetonade.