Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sju andra lovande kuskar som är redo att ta över

Felicia Molin, 22, tog sin första V75-seger i somrasFoto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Kim Moberg, 24, har jämförts med Örjan KihlströmFoto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Mats E Djuse, 22, har kört inFoto: TOM JÖNEHAG / TR Media

En ny generation travkuskar börjar slå sig in i den svenska traveliten. 

Vi har listat några av landets mest lovande talanger i sulkyn. 

Kim Moberg, 24

Hemmabana: Solvalla 

Jobbar hos pappa Svante Båth men hinner med en hel del löpkörning. Hon vann sitt första V75-lopp 2016 och har sen dess synts mer i travets elitserie. Hennes körstil har jämförts med toppkusken Örjan Kihlström.  

Felicia Molin, 22 

Hemmabana: Gävle

Träffsäker kusk som tog sin första V75-seger i somras tillsammans med Raja Ribb. Driver en träningsverksamhet med sambon Kristoffer Jansson. Har en fin segerprocent och närmar sig miljonen i inkörda pengar i år. 

Mats E Djuse, 22 

Hemmabana: Hagmyren

Mycket rutinerad kusk trots sin unga ålder. I år har han kört över 1000 lopp och kört in över tio miljoner kronor. Han syns liksom sina bröder ofta i stora sammanhang. Just nu arbetar han hos Jan Olov Persson. 

Magnus A Djuse, 20 

Hemmabana: Solvalla

Magnus har blixtsnabbt slagit sig in i kuskeliten. Han har redan tangerat fjolårets siffror och har i dagsläget kört in 13,6 miljoner kronor och har nu fått chansen i stora lopp bakom fyraåringen Aetos Kronos. 

Dante Kolgjini, 20 

Hemmabana: Jägersro

Arbetar tillsammans med brorsan Adrian Kolgjini. Valde bort fotbollen för att satsa på travsporten. Inledde lovande som kusk och har efter ett par år stiltje valt att plocka upp karriären i sulkyn igen. 

Andreas Lövdal, 24

Hemmabana: Solvalla

Är en viktig kugge i Timo Nurmos stall och har de senaste åren fått allt fler chanser att köra lopp. Han har tagit två segrar på V75 i år varav den senaste kom i lördags i Stig H Akademiens lopp. 

Kevin Oscarsson, 25

Hemmabana: Kalmar 

Han har flera års erfarenhet av att möta kuskeliten och syns på V75 både som lånekusk och som driver på pappa Jim Oscarssons hästar. Kevin har även kört en del lopp i USA när familjen hade sin verksamhet där.