Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöstrand blir stoppad  efter miljonvinsterna

Handbollsstjärnan och traventusiasten Johan Sjöstrand får inte längre spela hos ATG.
Foto: Nils Jakobsson

Handbollsstjärnan och traventusiasten Johan Sjöstrand har skapat stora rubriker i media de senaste månaderna då han vunnit miljoner på trav.

Nu stoppar spelbolaget ATG honom från att spela eftersom han är folkbokförd utomlands.

– Jag tycker att jag gör ATG en tjänst genom att spela hos dem, det känns jävligt tråkigt, säger Johan Sjöstrand till SportExpressen.se.

Den svenske landslagsmålvakten, Johan Sjöstrand, till vardags spelande i den tyska storklubben THW Kiel har gjort sig känd för att vinna stora summor pengar på trav.

Under november månad 2013 spelade han in över sex miljoner kronor på spelformen V86 och många spelare ställde sig i kön för att gratulera.

Nu har ATG valt att stänga av honom från fortsatt spel.

Anledningen är att han har placerat spel på ATG.se, på ett svenskt konto, när han själv är folkbokförd i Tyskland.

– Jag har spelat ihop med min pappa. Därför har vi använt hans ATG-konto, säger Sjöstrand.

"Har ju direktiv"

I ATG:s villkor står det tydligt att "ATG-konto kan endast öppnas av fysisk person som: – är myndig, folkbokförd i Sverige, ej försatt i konkurs".

Tror du att ATG vill sätta dit dig?

– Nej, ATG har ju direktiv från Lotteriinspektionen och det är väl någon som har ringt och klagat, men jag har inte öppnat något konto på tvivelaktigt sätt, jag har spelat ihop med min pappa på hans konto.

Vill bidra till svensk travsport

Johan Sjöstrand är även en framgångsrik hästägare och är mån om den svenska travsporten och det är en av anledningarna till att han spelat på ATG.

– Med tanke på turbulensen kring utländska spelbolag med snack om robotspel och "rakebacks" så tycker jag att jag gör ATG en tjänst som spelar via ATG.se, för att inte kunna förknippas med några sådana rykten, jag är verkligen emot allt sådant. Jag vill inte spela på någon tysk sida eller något spelbolag på Malta, jag vill att svenska travsporten ska må så bra som möjligt.

Han fortsätter:

– Nu kan jag inte ens logga in på kontot. Jag missar de fantastiska loppen i kväll till exempel. Det är inte bara spelet som intresserar mig utan även sporten i sig, nu stänger ATG ute mig från det, jag betalat åtskilliga tusen i månaden för diverse hästar som jag är med och äger, avslutar han.

Erik Bolander, totochef på ATG, hänvisar till sekretess när SportExpressen.se ringer upp honom angående Johan Sjöstrand.

- Vi kan inte kommentera någonting kring ett ärende om en viss person.

Kan du klargöra regeln för att spela utomlands?

– Vi har bara rätt att ta spel från personer som är bosatta i Sverige. Det är det som står i kontovillkoren, att man ska vara bosatt i Sverige. Kontot är också privat. Det är jag som ska använda det, det är inte tillåtet att ha ett konto med flera personer. Man kan inte heller ta spel från en massa andra personer på ens konto.

Att spela med en anhörig, på ens anhörigs konto, är alltså inte tillåtet?

– Nej, kontot är personligt. När det gäller utomlands så kan jag lämna in ett spel om jag åker utomlands under en vecka. Men om jag flyttar från Sverige så ska jag säga upp kontot.

Vad händer med pengarna om man blir avstängd?

– Om en kund blir avstängd eller stänger av sitt konto själv, betalas de pengarna ut till kunden. Sedan kan ju en kund bli avstängd för att den gjort en oegentlighet, men det är något helt annat.