Sjöbergs pik: ”Det är dags att leverera nu”

Publicerad

Hödjhoppslegendaren Patrik Sjöberg gästade under helgen Solvalla, och V75 Direkt-sändningen.

Då passade han på att skicka en pik mot TV4-programledaren Per Skoglund – för att få fart på sin kuskkarriär.

– De som har lovat mig bra uppsittningar – ni vet vilka ni är – se till nu att ni levererar, säger Patrik Sjöberg i V75 Direkt. 

Höjdhopplegendaren Patrik Sjöberg lade under två år mycket tid på att bli travkusk. Men uppsittningarna blev trots det inte särskilt många.

– Jag tog väldigt mycket tid från mina andra uppdrag, i nästan två års tid och körde väldigt mycket. Fick inga riktiga lopp, träning är jättekul men när det är lopp så är det en annan sak, då är det skarpt läge, säger Patrik Sjöberg i V75 Direkt.

Sjöberg har tidigare berättat att han ständigt blev andra- eller tredjevalet när han satt upp sig på kusklistan för att få köra lopp. 

Pikade Per Skoglund

Då han, i form av olympisk idrottare, var med i V75 Direkt under lördagen skickade han en pik till TV4-programledaren och trav-ankaret Per Skoglund.

– Förhoppningsvis, de som har lovat mig bra uppsittningar – ni vet vilka ni är – se till nu att ni levererar det som ni har sagt, säger Patrik Sjöberg i V75 Direkt.

Per Skoglund erkände direkt att piken var riktad mot honom, efter att han gett Patrik Sjöberg ett löfte om uppsittning i samband med Elitloppet 2016. 

– Det var när vi stod på Solvallas innerplan. Jag sa till Patrik att ”om det och det händer så kommer jag sätta upp dig på någon av mina hästar”. Jag får bära skammens rodnad – så är det, berättar Per Skoglund i V75 Direkt.

”Saknar verkligen det”

Under våren kommer Sjöberg, som kört mycket häst hos Bo Falsig på Åbytravet, att föröka komma tillbaka till sporten. I alla fall träningsdelen av den.

Men han har ännu inte tagit ut någon licens för 2018. 

– Jag saknar verkligen det här, som jag gjorde två-tre gånger i veckan, att vara i stallet och göra alla uppgifter sen ut och köra häst, säger Patrik Sjöberg i V75 Direkt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag