Sjöberg och Marcello jagar travlicens – i tv

Foto: Kanal 75/ATG

Mötet med hästar förändrade deras liv.

Efter sommarens underhållningsprogram Stjärnkusken har höjdhopparen Patrik Sjöberg och musikern Kee Marcello lärt sig grunderna i en travskola - och nu är duon redo för nästa steg.

I vår ska TV4-publiken få se när vännerna tar körlicens för ”stor häst” på Åbytravet.

Under sex fredagar under sommaren kunde svenska folket följa hur ett gäng kändisar närmade sig hästar - för att slutligen kunde sitta upp bakom de imponerande djuren och köra i tävlingsmässig fart.

Programmet Stjärnkusken i TV4 blev mycket populärt med i snitt över en halv miljon tittare per program.

Prova på-kurserna på landets travskolor fylldes och det blev prat om ”Kee och Patrik-effekten” - efter programmets mest hängivna deltagare.

Glädjen i gitarristen Kee Marcellos och höjdhopparen Patrik Sjöbergs ögon gick inte att missta sig på.

- Nej, vi tände verkligen alltså och blev helt sålda på hästar. Vi bestämde ganska snabbt att vi skulle satsa på det här med trav, ta licens och köra riktiga lopp, säger gitarristen Kee Marcello.

Patrik Sjöberg och Kee Marcello blev som man säger ”hästbitna” i programmet Stjärnkusken. Eftersom vännerna bor i Göteborg blev Åbys travskola stället där man lärt sig grunderna under hösten. Målet är att ta både tränarlicens och körlicens på amatörnivå.

- Vi går verkligen in för det här och kommer att fortsätta och försöka bli så duktiga som möjligt på att köra, säger Kee.

”Patrik direkt rädd för hästar”

Ett reportageteam kommer att följa duons arbeten under våren med att bli fullfjädrade kuskar. Ett första program i en fem delar lång inslagsserie har redan spelats in och kommer att visas i Nyhetsmorgon i TV4 på lördag och repriseras i V75 Direkt i samma kanal på kvällen.

Anette Mörk är inslagsproducent. Hon var även med i arbetet med Stjärnkusken i somras.

- Patrik var direkt rädd för hästar i början. Sedan vände det när han sa det där fina om att det kändes som att han hade levt med dem i hela sitt liv. Både Kee och Patrik är väldigt seriösa och de gillar verkligen att hänga med hästarna. Det är härligt att se, säger Anette Mörk.

Utbildningslopp framför kamera

Travet ger travskoleeleverna ”kickar” och att tävlingsmomentet är kryddan är duon rörande överens om.

- Det är kuskar de vill bli och att få köra så mycket som möjligt i framtiden. Under den här inslagsserien får vi följa när de kör sina utbildningslopp, där man måste klara tio lopp för att bli godkänd. Det första så kallade provloppet inför publik för Patrik och Kee är i juni på Åby, om allt går enligt planen. Och lita på att det tränas. Patrik kör mycket hos Åbytränaren Bo Falsig, medan Kee tränar en del hos Mikael Linderoth på Åby, säger Anette Mörk.

Fem inslag är planerade om duons väg mot körlicens. Inslagen sänds med ungefär två-tre veckors mellanrum under mars till maj.

Premiäravsnittet visas i Nyhetsmorgon i TV4 på lördag, cirka klockan 11.15. Inslaget kommer även med i V75 Direkt klockan 18.00 i samma kanal.


Av Mikael Wikner/Kanal 75