Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Självförtroendet är viktigt en kusk – titta bara på Bo

Foto: TR Media

MÖLNDAL.

Självförtroende är A och O som travkusk.

Titta bara på Bo Falsig, 48.

Ny dubbelseger i går efter offensiva styrningar!

Den sympatiske dansken brukar oftast vara en kusk som avvaktar i racen. Nu får vi se en offensivare och frejdigare man i sulkyn.

■■ Det kan hänga ihop med materialet. Falsig har några lovande unga hästar i stallet sedan han gjorde en nystart för ett par år sedan.

3-åriga stoet Amusing tog andra raka. Hon ser inte mycket ut för världen men dansar fram som en ballerina på ovalen. Och nu chockade Falsig oss nästan när han dundrade fram i bästa Lutfi Kolgjini-stil och vann med "halva upploppet".

Evan Williams Sisu sände Bo också iväg från start. Svarade sedan allt och alla och gick nytt rekord med 1.13,6/2140a.

■■ Falsig är på väg mot sitt bästa år med en segerprocent på 18!

En som alltid kör med självförtroende är Robert Bergh. Ibland känns det som det blir lite väl mycket av varan.Ingen skugga över hans två segrar i går. Whipped Eggs fick lunka på i sin takt och vann direkt i debuten. Nyförvärvet Promo Kemp fick han ut från innerspåret med liten marginal för att ta sig förbi favoriten Mamasan och Björn Goop. Där vanns loppet.

■■ Fyndigt namn med Whipped Eggs när mamman heter Omelette!

Björn Goop brukar sällan hamna i den situationen att han har taskigt självförtroende. Men ibland hjälper det inte att man är Sveriges genom alla tider vinstrikaste kusk.

Västerbooonthenews hade på förhand en straffspark i V64-1. Spår 1. Kvick ut. Upplagt för spets och slut.

André Eklundh tänkte annorlunda med Sofia Aronssons Staro Adviser Joli som suttit fast ett par gånger och känts taggad. Nu laddade André för allt vad tygen höll och tog sig förbi Björns favorit. Sedan gjorde han ett taktiskt fulländat grepp när han öste på för fullt precis när Björn skulle gå ner på open stretch. Vinstdraget.

■■ Sedan behöver kanske Västerboonthenews något lopp till innan toppformen sitter där.

Björn följde upp trippeln vid lunchtravet på Färjestad med en vinst på sin gamla hemmabana. Han var smått överlägsen med Bo Westergaards Angel Of Mine i V64-6.

Jag har ingen exakt statistik men nog känns det som att Åby inte har lika många danska starter längre. Även om vi hade några gäster från andra sidan Kattegatt i går. Mycket hänger naturligtvis ihop med att Flemming Jensen dragit ner på sin verksamhet. Men Jeppe Juel syns inte här så ofta heller. 

Danske Adrian's Fight stod perfekt inne på pengarna i 3-årsloppet. Nu lyfte Peter Ingves in honom precis i sista steget i en härlig upploppsduell med Johan Untersteiners Willmer Gel.Adrian´s Fight nästan dubblerade sin prissumma tack vare de 60 000 kronorna.

Mycket surr kring faktumet att man måste visa leg när man spelar i spelbutikerna från och med igår. På banorna ska det gälla från årsskiftet. ATG vill ha dispens från legtvånget på de stora dagarna typ Elitloppet, Olympiatravet, Hugo Åbergs Memorial. Men allt tyder på Lotteriinspektionen gör tummen ner för de tankarna.

■■ Allt för att komma ifrån misstanken att svarta pengar blir vita - på grund av/tack vare travsporten. Jag tycker att det är sunt. Man kan inte göra undantag om man vill försöka rensa upp framför sin egen tröskel!

GLAD GETING

Sofia Adolfsson är lysande i montésadeln. Visat i går igen med Anders Zackrissons Enclave.

SUR GETING

Iina Aho var stor favorit i montéloppet. Men Robin Hood ville inte ha mer guld efter fyra raka!