Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: ANDERS YLANDERFoto: ANDERS YLANDER
 Foto: ANDERS YLANDER
Foto: PEO MÖLLERFoto: PEO MÖLLER
 Foto: PEO MÖLLER

Sir Alex Ferguson nobbar Jägersro

Publicerad

Den legendariske fotbollstränaren Sir Alex Ferguson skulle komma till Sverige på tisdag.

Men så blir det inte.

På grund av ett UEFA-uppdrag tvingas han lämna sent återbud.

– Det är naturligtvis väldigt trist, säger Bo Gillborg från Jägersro galopp.

Den stora trav- och galoppbanan i Malmö, Jägersro, anordnar sin årliga Prammskväll kommande tisdag.

Inför årets upplaga skulle evenemanget få en synnerligen speciell gäst: Manchester United-legendaren Sir Alex Ferguson.

Tvingas lämna återbud

I mars togs den första kontakten mellan banan och Ferguson, som sedan mynnade ut i att han alltså skulle komma till Sverige. Planen var att den karismatiske skotten skull dela ut ett pris – men så blir alltså inte fallet.

I stället för att bege sig till Malmö på tisdag så kommer Sir Alex Ferguson genomför ett uppdrag å UEFAs, alltså det europeiska fotbollsförbundet, vägnar.

"Det är naturligtvis väldigt trist"

Banan fick tecken under helgen som varit att fotbollstränaren, som alltså ledde Manchester United i över 25 år, inte skulle medverka trots allt.

– Då fick vi indikationer på att Sir Alex inte kunde komma. Han var givetvis ledsen över det sena återbudet, men han fick helt enkelt ett uppdrag han inte kunde säga nej till, säger Bo Gillborg från Jägersro galopp och fortsätter: 

– Det är naturligtvis väldigt trist. Men vi har en förhoppning och tro att han i stället kan komma på vår British Evening nästa år.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag