Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SHL-profilen drog in miljonvinst till fansen

Sebastian Enterfeldt Foto: TT NYHETSBYRÅN
Systemet som bäddade för miljonvinst

En skrällfylld omgång gjorde att utdelningen blev hög på V75 i helgen.  

En av de lyckliga vinnarna var den förre SHL-stjärnan Sebastian Enterfeldt. 

Vars ”miss” bäddade för en utdelning på över två miljoner kronor. 

– Det var mycket tur, säger han. 

Redan i inledningen av helgens V75-omgång skrällde det till rejält, då tvåprocentaren Fritjof mycket oväntat vann den första avdelningen. 

De oväntade resultaten avlöste sedan varandra, och när det sista loppet var kört fanns bara ett fåtal system med sju rätt kvar. 

Efter totalt 257 SHL-matcher la den förre Brynäs och Luleå-spelaren Sebastian Enterfeldt skridskorna på hyllan – efter att under en längre tid ha dragits med en armskada. 

”Det här var något annat”

I helgen var han en av de som lyckades pricka in alla rätt på V75, något som slutade med en sammanlagd utdelning på 2,3 miljoner kronor. 

Det eftersom han lämnat in samma kupong fem gånger. 

Har du varit i närheten av liknande summor? 

– Inte så här mycket. Jag har snuddat lite vid det när det varit hög utdelning. Då har man kanske legat på fem, sex rätt och känt att man varit rätt ute. Så det här var ju något annat. 

”Har varit nära många gånger”

Extra skön blev vinsten för Enterfeldt då han missade att kryssa i favoriten Harran Boko i avdelning ett, och fyllde i stället i nummer två Fritjof – som senare skrällvann loppet. 

– Det var mycket tur, säger han och skrattar. Det är väl egentligen bara så det är. Sedan har jag varit nära många gånger och inte fått till det, så det känns ganska kul att man fick in det på ren tur nu. 

Kupongen lämnades in på ATG Tillsammans, och förutom att han själv hade en andel kunde han konstatera han även kunde glädja de Brynäs-supportrar som köpt andelar i systemet.  

– Det är kul, framför allt när det är Brynäsare som är med och stöttar. Att de får lite tillbaka är roligt. 

Vad har du fått för reaktioner? 

– Det är många som varit glada och tackat. 

Och du hade en andel själv? 

– Jo men det hade jag. Jag brukar se till att ha en ifall att. Sen vill man ju alltid tro på sig själv lite mer... Men det gjorde man inte, vilket var lite synd, säger han och skrattar. 

”Det är kul att ha som hobby” 

Hur firades vinsten? 

– Vi hade planerat in en 30-årsfest så det blev ganska bra. Partyt var redan i full gång. 

Bortsett från den turliga ”missen” byggde Enterfeldt systemet på att det skulle bli en vinstrik eftermiddag för stjärntränaren Lutfi Kolgjini. 

– Jag tänkte mycket Lutfi Kolgjini. Det känns som att han brukar ha hästarna bra ställda till Jägersro och jag tyckte han såg väldigt bra ut. Sedan var det väldigt kul att Rajesh Face var så bra som han var. Så här i efterhand tänker jag väl att jag bord vågat ha med fler spikar, men det vågar man inte. Jag säkrade upp i stället. 

Hur är det med travintresset annars? 

– Det blir ju mer och mer. Desto mer man spelar desto mer intresserad blir man. Efter ett tag känner man igen både hästar och kuskar, så det är klart att det bygger ett intresse. Sedan har jag alltid varit på trav utan att jag varit någon expert direkt, men jag tycker det är kul att ha som hobby. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!