Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SHL-profilen bjuder på sina drag inför V86

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: BURT SEEGER / Burt Seeger / US Photo Denmark - Phone: +45 40 87

Då: Framgångsrik ishockeyspelare. 

Nu: Sylvass travspelare. 

I söndags drog Sebastian Enterfeldts system in mest pengar av alla på V75. 

– Det var lite nervöst, säger SHL-profilen. 

Redan 2017 valde Sebastian Enterfeldt, 31, att lägga skridskoskorna på hyllan efter att ha dragits med en armskada under en längre tid. 

Nu gör den förre Brynäscentern i stället succé som travspelare. 

SHL-profilen har redan ett par storvinster bakom sig – och i helgen slog han till igen. 

Systemet, som han gör tillsammans med vännen Filip Karlsson på Andelskungen, drog nämligen in mest av alla under söndagens svårlösta V75-omgång. 

Den totala vinstsumman: 554 000 kronor. 

”Kul när man har stolpe in” 

Hur känns det? 

– Det är klart, man siktar stort hela tiden. Så det är kul när man har stolpe in. Man märker direkt att i bland har man det och i bland har man det inte. Men det är kul, säger Sebastian Enterfeldt. 

Systemet såldes i 24 andelar och kostade 250 kronor styck. Varje andel blev värd 23 079 kronor.

– Det har varit positivt, absolut. Det är därför man köper en andel, för att vinna pengar. Det är kul när man väl får in den. 

Dramat: ”Det hade vi inte räknat med” 

Systemet byggdes runt spikar på favoriten i V75-5 Velten Limelight och Ble Du Gers i den avslutande avdelningen. 

– Det var en lurig omgång med många som årsdebuterade. Så där försökte vi gardera. Sedan vi lite tur med spiken på Velten Limelight där kände vi från början att det var bästa hästen men att resan skulle bli tuff. Sedan hade vi inte räknat med att det skulle lösa sig som det gjorde. Det är väldigt kul när det går hem, säger han. 

– Sista loppet var väl fem omstarter eller något och favoriten som vi spikat galopperade fyra gånger. Så det var lite nervöst. Men sedan såg han fin ut.

Heart Of Steel, som skrällde i storloppet Copenhagen Cup, hade de med på fyra hästar. 

– Zacon Gio var kanske bästa hästen men han har inte startat så mycket senaste tiden. Så han var lite väl stor favorit och sedan hade vi Makethemark som är intressant och Vitruvio som man inte kan räkna bort. Sedan skulle vi välja en häst till. Då blev det Heart of Steel som vi fastnade för. Peter Untersteiner har pratat sig varmt om honom och att han är på väg uppåt. Så den åkte med. Det var väldigt skönt på det sättet han vann också, säger han. 

Miljondraget inför V86: ”Rolig till en procent” 

Hur länge har du varit travintresserad? 

– Det har väl kommit mer och mer. Jag började redan vid slutet av karriären när jag körde Brynäs-systemen. Sedan har vi tagit med de systemen till Andelskungen där jag och Filip Karlsson lägger systemen sedan två år tillbaka. Det blir väldigt intensivt och väldigt mycket mer. Det är kul att ha något att följa, så man får man upp lite adrenalin, säger han. 

Avslutningsvis bjuder Sebastian Enterfeldt även på ett par drag inför onsdagens V86-omgång. 

– 11 Digital Track i V86-6 tycker jag är intressant. Skoryck nu och Rikard N Skoglund är en vinstrik kusk. En procent spelad just nu. Han kan vara intressant till rolig procent. 

– Sedan är Reverend Wine med Björn Goop en spetskandidat och ledning i ett 2640-lopp brukar den inte ha några problem med.