Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Segern var uppfriskande – och väldigt välbehövlig

Ung tränare.

Och ung kusk.

Shocking Superman imponerade i Silverörnen och är precis en sådan vinnare som travsporten behöver.

Det är ofta ”samma gamla” namn som syns högst upp i resultatlistorna när det vankas V75 och större lopp. Det är inte lätt för mindre etablerade namn att slå sig in bland toppen. Det var därför både uppfriskande, glädjande och välbehövligt att Oscar Berglunds Shocking Superman visade sig vara totalt överlägsen i veckans guldlopp Silverörnen.

Mycket av snacket på förhand handlade om Dreammoko som spelades till klar favorit. Men när Shocking Superman och vassa Emilia Leo satte in attacken på sista långsidan agerade övriga faktiskt statister. Det small bara till och segern blev till slut överlägsen.

Segertiden? En tangering av Beanie M.M:s löpningsrekord. – alltså fina 1.10,7 över medeldistans.

Och detta trots att vinnaren inte travade som allra bäst. Här har Berglund en synnerligen intressant framtidshäst.

– Han kan bli hur bra som helst. Jag ser fram emot att se honom i Frankrike. Det är en drömhäst, jag kommer säkert aldrig få chansen att ha hand om en liknande igen, sa en rörd tränare.

■ ■ ■

När vi ändå är inne på temat framtidsnamn. Magnus A Djuse (19 år) är en riktig kusktalang som redan hyllats av många. Bakom From the Mine (Catarina Norqvist tränar) körde han vårdat och hästen var starkast trots jobbig resa.

Året är långt ifrån över och han har kört in över fem miljoner kronor!

Redan tidigt i veckan meddelade Magnus också att detta var en toppchans. Snacka om att ha koll på läget.

■ ■ ■

Timo Nurmos skickade upp fyra hästar till Solänget. Det slutade med imponerande tre segrar. Och den fjärde, S.G.Charpentier, galopperade under kraftig attack. Hade blivit livsfarlig felfri, så inte långt ifrån full pott för Solvallatränaren.

Först ut att vinna var Dixie Brick som skötte sig hur bra som helst i voltstart med nytt huvudlag (hade tidigare agerat osäkert) och väl i ledningen var det inga bekymmer under vägen.

Bara bäst är omdömet gällande Istanbul Boko i lägsta klassen. Fyraåringen strulade i startögonblicket, tog något galoppsteg och tappade en hel del mark. Men det gick sakta där framme och Ulf Ohlsson körde fram till ”dödens” 1 300 meter från mål. Därefter blev det en duell mot ledande Nisse Sånna. 

Men grundklassen avgjorde och Istanbul Boko var starkast till slut.

Global Undecided är väl inte spelarnas allra främste vän. Han är grymt bra när han är bra, men kan agera mer än lovligt stinglöst när han vaknat på fel sida. Den här lördagen var det bra tryck i honom och när han väl övertagit täten drog valacken musten ur sina konkurrenter. Därmed en dubbel till Mika Forss.

■ ■ ■

I dag avgjordes även den så kallade Mastersfinalen på Vincennes i Paris. Daniel Redéns Propulsion försvarade främst de svenska färgerna på förhand. Och det slutade med succé och runt två miljoner kronor till in på kontot.

Men det var efter en hel del dramatik. Favoriten Cleangame tvingades till en blytung resa men hade trots det kopplat segergrepp när galoppen kom kort före mål. Snacka om snöpligt för Jean- Michel Bazire. 

Men vad är det man säger? Den enes död, den andres bröd...