Foto: Leif Norberg
 Foto: Leif Norberg

Sedinarnas stjärnhäst tillbaka i vinnarcirkeln

Publicerad

Roberts Bergh 11-årige stjärnhäst Nahar, som ägs av bröderna Sedin, var tillbaka i vinnarcirkeln under lördagen.

Han tog nämligen hem Gulddivisionen - från positionen fjärde invändigt.

- Spelarnas skräck - är han det? säger V75 Direkts programledare Per Skoglund i TV12.

Robert Bergh och Nahar tog hem Gulddivisionen på Axevalla travbana under lördagen. Hästen fick ett perfekt lopp – fjärdespår invändigt och lucka i slutet av sista sväng - och slog av ledande Food Money.

I TV12:s studio undrade Per Skoglund om den tidigare Elitloppet-vinnaren är spelarnas skräck.

- Vi är inte lätta att ha och göra med – men vi är bra när det fungerar, säger en skämtsam Robert Bergh i TV12.

"Otroligt fin"

Taktikvalet - med ett lopp på innerspår - var på grund av den tunga banan.

- Nu är det så med banan i dag - för det går inte att köra om i tredjespår - det är bara spår ett och två man kan köra i. Hade jag försökt köra 900 kvar, då hade jag stannat där ute i leran.

Stortränaren menar att stjärnhästens form är mycket bra.

- Han känns otroligt fin för dagen, säger Robert Bergh i TV12.

- Han har bränt till 1,15 gånger pengarna, och kommer säkert göra det igen. Men han är jättefin när allting är som det ska, fortsätter han.

"Vi kör på"

I vinnarcirkeln berättade han sedan om framtidsplanerna för sin veterankämpe.

– Vi kör på framöver och hoppas kunna vara med i kvalen till Olympiatravet, säger Robert Bergh.

Food Money, som varit en snackhäst hela hösten, tog hand om ledningen direkt och satt sedan kvar där till upploppet. Men där fick han se sig slagen av Nahar och en annan 11-årig kämpe - Spring Erom.

Segern belönades med 150 000 kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag