Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Seaside Illusion blir svårstoppad

Inte pluggat på inför V75 på Momarken?

Ingen fara – Fredrik Edholm bjuder på alla sina tips.

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

För fullständiga analyser, rankning och systemförslag – klicka på länken (pdf-fil):

V75 Momarken – genomgång

En Illusion om fjärde raka...

Fjärde raka segern? Ja, det är i alla fall vad jag räknar med i V75-5.

Dagens bästa

3 Seaside Illusion (V75-5, lopp 7) hade haft ett tävlingsuppehåll innan förra loppet men vann ändå direkt och tog tredje raka segern. Frode Hamre har säkert haft det här loppet i sikte ett tag och Seaside Illusion borde ha bra chans från sitt fina läge. Man ser nog till att hålla det värsta hotet Uraia på utsidan och sedan blir hon svår att plocka ned över upploppsrakan.

Cool Mama är vad jag önskar mig

V75-3 är jättesvårt att bena ut. Jag går på en häst med bevisad form.

Dagens chansning

Ett treårigt sto mot äldre hästar. Det är kanske inte helt optimalt. Men, jag har feeling för att 6 My Cool Mama (V75-3, lopp 5) kan fixa det ändå. Hon är under utveckling och vann på ett bra sätt från dödens senast. Lars Anvar Kolle har jag ett gott öga till som kusk och i ett öppet lopp kan det vara värt att syna ekipaget med ett Vinnarspel till skapligt odds?

Lindy känns tveksam på distansen

Jag tror inte att det är optimal distans för Mr Lindy i V75-6.

Dagens avslag

4 Mr Lindy (V75-6, lopp 8) kanske blir mycket spelad. Har lopp i kroppen och ett bra läge. Men jag tror att Mr Lindy kommer bäst till sin rätt över kort distans och rankar ner honom en bit den här gången.