Foto: / KANAL 75/MVA FOTO
 Foto: / KANAL 75/MVA FOTO

Sandra Eriksson till sjukhus efter olycka

Publicerad

Det var under gårdagens tävlingar på Sundbyholm som olyckan inträffade. 

Sandra Eriksson föll ur sulkyn innan start – och skickades till sjukhus. 

Enligt tränaren Petter Lundberg ska läget dock vara förhållandevis lugnt. 

– Det viktigaste var att inget visade sig brutet eller så, säger han till Travronden. 

Det var inför starten av det nionde loppet på Sundbyholmstravet som det gick snett för kusken Sandra Eriksson. 

Den Petter Lundberg-tränade hästen Glen Cashman ska enligt Travronden ha stegrat sig när huvudstången skulle sättas på plats – vilket ledde till att Eriksson föll ur sulkyn. 

"Klagar på smärtor i ryggen" 

Sandra Eriksson kunde sedan ta av sig av banan på egen hand, men skickades sedan till sjukhus efter att ha klagat på ryggsmärtor. 

– Ambulans har just kommit hit för att ta med henne in till sjukhus. Hon klagar alltså på smärtor i ryggen, men hon har varit vid fullt medvetande hela tiden, berättade Paula Ahlström i ATG Live under gårdagens sändning. 

"Hon är rejält mörbultad" 

I dag ska läget dock vara förhållandevis lugnt med kusken. 

– Sandra undersöktes och röntgades. Det var inget som var trasigt och hon fick åka hem samma kväll. Hon är rejält mörbultad, men det viktigaste var att inget visade sig brutet eller så, säger tränaren Petter Lundberg till Travronden. 

Sandra Eriksson skulle ha tävlat under tisdagskvällens tävlingar på Solvalla. Men enligt Petter Lundberg är det nu tveksamt om hon kommer till start. 

Huruvida det blir någon start under lördagens V75-tävlingar på Axevalla återstår att se. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag