Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sådana här påhitt är en skymf mot spelarna

Mandela Zon vann en tajt V75-final.
Foto: LJ / TR Media

Tongångarna inför loppet var av det positiva slaget.

Det fanns det fog för. 

Reijo Liljendahls Manny Muscle dirigerade V75-2 från start till mål.

Vi fick se en skymt av några av de bästa fyraåringarna på Solvalla i går i Margaretas Unghästserie. Reijo Liljendahls Manny Muscle (V75-2) spelades till favorit och levde upp till förväntningarna tillsammans med Ulf Ohlsson efter att ekipaget pressat sig till ledningen in i första sväng.

Det hördes redan i förhandssnacket att vanligtvis försiktige Liljendahl har stora planer för sin häst som skulle vara bra förberedd inför comebacken.

– Jag har ju hållit på ett tag och lite fingertoppskänsla har man skaffat sig genom åren. Manny Muscle hade ju gått två banjobb och känts bra och jag trodde det skulle räcka, sade Liljendahl.

1.13,2/2 140 auto räckte gott och väl för att lösa dagens uppgift.

Derbyt är det stora målet för den fine Muscle Hill-avkomman. Dit är det förstås långt kvar, men det handlar om en häst som verkar ha det mesta. Startsnabb, stark och kan även öppna snabbt.

– Det blev ett väldigt tacksamt lopp i dag och jag är helnöjd med hästen. Tar hästen det här på rätt sätt så är det nog troligt att kvalen Kungapokalen blir nästa uppgift, sade Liljendahl. 

Manny Muscle har bara gjort elva starter hittills och vunnit fyra lopp. Enda plumpen kom i fjolårets största lopp – Svenskt TravKriteriet – där han inte hade sin bästa dag.

Min känsla säger att det är en häst som kommer att ta sig till Derbyt.

Bakom vinnaren svarade Hector Sisu för en bra insats som tvåa. Petri Salmelas häst kommer också att få en bra säsong och just det stallets formkurva pekar brant uppåt.

***

Inget ont om Global Undecided, men halva fältet galopperade. 

Högst ovanligt då det gäller en Silverfinal.

Disco Volante brukar vara favorit när han har framspår bakom bilen och trivs bäst hemma på Solvalla. I går var han ändå bara tredjehandsfavorit.

Många trodde att man inte skulle kunna nå ledningen. Men på några steg hade han och Ulf Ohlsson avgjort den striden och sedan var han ohotad på 1.11,7. Han gav ett bländande intryck, precis som han gjorde denna tävlingsdag i fjol. Favoritduon Handsome Brad och Sorbet var klart besegrade av Disco Volante och visade inget extra.

Bakom vinnaren spurtade både Antonio Trot och Hazard Boko makalöst bra.

***

– Det är inget personligt mot just er, men jag har bestämt mig för att inte uttala mig till någon media under den här veckan.

Det var orden som mötte mig från tränaren Jari Åkerfeldt när jag ringde upp honom i veckan för att kolla upp läget om Zeolit (V75-3). V75-spelet omsätter ungefär hundra miljonor kronor i veckan och spelarna vill givetvis få ta del av tränarnas information inför tävlingarna.

Sådana här påhitt är en uppenbar skymf mot spelarna och borde kunna beivras på något sätt för att statuera exempel.

Typ några månaders anmälningsförbud till V75?

Hur gick det i loppet? Från rygg på ledaren fick man aldrig chansen. Vann gjorde Mandela Zon med Janne Korpi som i vpda spår passerade ledaren Pacific Kingdom i de sista stegen samtidigt som Condior mellan dem galopperade bort en framskjuten placering.

Det var ett av dagens roligaste upplopp!