Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så rustar ATG inför påskens V75-fest

Foto: TR Media/Hingstfotografen
Camilla Filipsson, presschef på ATGFoto: LARS JAKOBSSON / © Lars Jakobsson/Kanal 75

Med V75 varje under påskhelgen och en stor jackpot på söndag talar mycket för ett ovanligt stort spelintresse. 

Något som också innebär ett hårt tryck på spelbolaget ATG:s servrar. 

– Vi ser förstås till att vara extra förberedda en helg som denna, skriver spelbolagets presschef Camilla Filipsson i ett mejl. 

Veckans V75-fyllda vecka kulminerar på påskdagen när det beräknas finnas minst 70 miljoner kronor i jackpot när tävlingarna avgörs på Romme. 

Något som innebär att spelintresset lär vara ännu större än under en vanlig omgång. 

Vid ett par gånger tidigare i samband med stora pottar och travdagar, bland annat i samband med rekordjackpotten på 120 miljoner 2018, har ATG:s system dock strulat. 

Något som spelbolaget naturligtvis vill undvika på söndag. 

Har ni tagit höjd för att det lär bli ett ännu större tryck på atg.se än normalt på söndag?  

– Ja, vi tror på ett stort intresse. Även om allas våra tankar av förståeliga skäl mer är riktade mot de utsatta riskgrupperna i samhället och alla medarbetare inom vården som gör ett fantastiskt jobb, än mot V75, skriver Camilla Filipsson, presschef på ATG, i ett mejl. 

”I grunden är det ingen skillnad” 

Hur ska ni undvika att sajten inte ligger nere när det är som mest kunder inne på söndag? 

– I grunden är det ingen skillnad mot en vanlig tävlingsdag, vi har alltid medarbetare på plats och även en medarbetare i beredskap redo att rycka in om något händer. Sedan ser vi förstås till att vara extra förberedda en helg som denna. 

Går det att dra lärdomar av tidigare gånger det strulat? 

– Nu är det väldigt sällan som vi har allvarliga driftsstörningar. Och när det väl händer så är det förstås viktigt att vi drar lärdom av dem. Vi ser ödmjukt fram emot att få erbjuda en paus av underhållning, med sport och spel, i en annars dyster omvärld.