Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så heta är topploppen under Elitloppshelgen

I 2012 års upplaga av Harper Hanovers så skrällde det till - då Åke Lindbloms Winning Love vann loppet.
Foto: Kanal 75

I helgen gästar 91 utlandstränade hästar Solvalla.

Travpubliken bjuds på topplopp och SportExpressen har tagit pulsen på Solvallas sportchef, Markus Myron.

Vad säger han om flera av de mest intressanta loppen?

- Det är alltid hög klass under den här helgen sen kan man ha åsikter om specifika lopp, säger han till SportExpressen.

Under lördagens tävlingar gästas Solvalla av 37 utlandstränade - varav 13 stycken har kvalat in via V75 och Diamantstoet. Under söndagen är siffran 54, med Elitkampen i spetsen med tio stycken icke svensktränade. Totalt alltså 91 stycken vilket är 28 % av de startande hästarna under lördag och söndag.

-  Jag tycker att det är jättekul, det här ska vara en internationell helg.

Elitloppet

 SportExpressens kommentar: Ett jämnt, starkt startfält. Här har Myron verkligen prickat rätt, otroligt spännande upplaga.

Markus Myrons kommentar: Det fältet är jag supernöjd med, men det är ingen överraskning, det är något vi har jobbat länge med.

Elitkampen - Jim Fricks lopp

 SportExpressens kommentar: Trekejsarslag med Månprinsen A.M., Tekno Odin och Lannem Silje. Något annat än toppbetyg går inte att hitta. Extra kul då det traditionellt varit en klar favorit i loppet. Nu är det verkligen öppet.

Markus Myrons kommentar: Jag är oerhört nöjd att det här mötet blir av, att de anmält den här trion dit. Att fixstjärnorna fick bra lägen gör loppet enormt intressant. Jag är helt övertygad om att kallblodsentusiasterna tycker att det är ett fantastiskt lopp. Utöver Elitloppet är nog Elitkampen det loppet jag är mest nöjd med.

Harper Hanovers lopp

 SportExpressens kommentar: En besvikelse. Självklart är klassen bra, men en spännande gäst saknas. En av de sämre upplagorna på senare år.

 Markus Myrons kommentar: Det är väl så att man saknar något franskt inslag, någon riktigt stark fransos hade varit skoj att se. Däremot har vi franskfödde Aghinetti som blir oerhört spännande att se. Samtliga hästar från 40 meters tillägg är kanonhästar. Jag är helt övertygad om att det blir ett riktigt bra lopp.

Sweden Cup

SportExpressens kommentar: Lite tunt. Det finns ingen Owens Club, Mosaique Face eller Local Conch, till exempel.

Markus Myrons kommentar: Jag tycker att det ser ut att kunna bli ett spännande lopp. Reven d'Amour var nära att knipa en plats i Elitloppet och Going For Gold Zaz har fått en nytändning hos Robert Bergh.

Fyraåringseliten - Tommy Hannés lopp

SportExpressens kommentar: En fransk kulltopp, en tysk kulltopp, en finsk kulltopp, en svensk kulltopp, en italiensk kulltopp och flera USA-födda stjärnor. Strålande.

Markus Myrons kommentar: Det som värmer väldigt mycket är att Al Dente, som började sin karriär hos Tommy Hanné, går ut i hans minneslopp. Det tycker jag är väldigt kul. I övrigt är det bra klass, Daley Lovin var superbra senast och även om jag inte har exakt koll på vilka lopp Booster Winner har vunnit inser jag att det måste vara en oerhört bra häst.

Taittinger  Internationell Kuskmatch

 SportExpressens kommentar: Låg klass på hästarna, men desto trevligare med kuskarna. Bidrag från Sverige, Finland, Danmark, Norge, Tyskland, USA och Frankrike. När Europas segerrikaste kusk, Heinz Wewering, spelar en biroll i mångas ögon - ja, då är det hyfsad laguppställning!

 Markus Myrons kommentar: Jag gillar till att börja med kärnan: Sveriges segerrikaste (Olle Goop); Nordens segerrikaste (Jorma Kontio); Europas segerrikaste (Heinz Wewering); världens segerrikaste (Dave Palone) och därtill har vi Sveriges segerrikaste kvinna (Kajsa Frick). Dessutom tror jag att många uppskattar att se Jimmy W Takter köra lopp.