Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryttarstjärnan: ”Jag har mycket att lära av Redén”

Douglas LindelöwFoto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Daniel RedénFoto: Lars Jakobsson / TR Media

Stjärntränaren Daniel Redén är inte bara intresserad av travsporten. 

Sedan ett par år tillbaka satsas det även på hopphästar.

Och de förvaltas av Douglas Lindelöw, som ser mycket positivt på samarbetet. 

– Förutom hästarna så har jag säkert mycket att lära av Daniel, säger den 28-årige ryttaren. 

Under helgen har det tävlats för fullt under Sweden International Horse Show på Friends arena i Solna. Även fast det mest handlade om ridsport så fanns det även travrötter att finna – och det i ett utav hoppekipagen. 

Sedan en tid tillbakas så har nämligen Stall Zet, med travtränaren Daniel Redén i spetsen, ett samarbete med den 28-åriga hoppryttaren Douglas Lindelöw. 

Och till helgens tävlingar hade han med sig två av deras hästar, Kimba du Soleil och Casquo Blue.

– Vi har haft det här samarbetet i ungefär två år nu. Det är jag jätteglad för. Det har verkligen höjt min satsning och bredden i mitt stall. Stall Zet har ungefär fyra och en halv häst i mitt stall, de är allihopa jättefina. De är ganska orutinerade men väldigt lovande, säger ryttaren. 

”Tycker att travet är otroligt häftigt”

I ridsporten tar det tid att utbilda en riktigt duktig hopphäst som ska räcka i eliten.  Trots att hästarna är runt åtta-nio år så är det ännu tidigt i deras karriärer, jämfört med en travhäst som förväntas mötas den äldre eliten efter femårsålder. 

– Jag tänker att jag utbildar i lite lugn och ro och så får vi se vart vi hamnar någonstans, säger Douglas Lindelöw som tidigare på presskonferensen berättade att han ser de båda hästarna som ”stora ämnen för framtiden”. 

Men som Daniel Redén själv tidigare nämnt så hoppas de båda kunna ha ett utbyte med varandra i sina respektive sporter. 

– Förutom hästarna så har jag säkert mycket att lära av Daniel också med kondition och grejer. Han har ju lite småknep att dela med sig av, det är verkligen jättekul. 

Har du provat på och köra häst någon gång då?

– Jag har kört men inte hos Daniel faktiskt. Jag tycker att travet är otroligt häftigt på ett annat sätt än vad hoppningen är eftersom att allting görs upp samtidigt. Det är jättekul. Jag har varit och kollat flera gånger på Hugo Åbergs på Jägersro. 

Bästa svenska ekipage i grand prix

Under helgens sista tävlingsdag var Douglas Lindelöw och valacken Casquo Blue bästa svenska ekipage i den stora grand prix-tävlingen där hindren låg på 1.55 meter. 

Grundomgången blev felfri men i omhoppningen blev det ett nedslag där ekipaget kom lite fel på ett hinder – men klarade ändå av att ta sig över smärtfritt. 

Och det blev en sjundeplats i tävlingen som vanns av en vindsnabb ryttare, ingen mindre än Jessica Springsteen. 

– Jag la upp ett högt tempo och försökte svänga tajt. Jag är jätteglad för hästen och han gjorde inte illa sig. Han försöker klara av det.