Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Röstar om starttiden – efter hårda kritiken

Foto: LJ / TR Media

Beslutet om att 16.20 kvarstår som starttid på V75 möttes av hård kritik från de aktiva inom travsporten. 

Nu har Travtränarnas Riksförbund anordnat en omröstning med 15.00 som starttid som ett av två alternativ. 

”I det fall alternativ 1 vinner majoritet är vårt krav att denna starttid skall gälla från den 1 januari till den 31 augusti 2020”, skriver förbundet på sin hemsida. 

Debatten om starttiden på V75 har varit en het potatis de senaste veckorna, och förra veckan beslutade Svensk Travsport att 16.20 kvarstår som starttid även 2020. 

Ett beslut som inte togs emot positivt från de aktiva. 

– Jag säger väl som alla aktiva att det är totalt fel. Det är ett vansinnigt beslut som inte gynnar någon inom svensk travsport. De skyller på att det är bra för TV4-sändning mellan 18 och 19. Det har vi väl alltid haft även innan sena starttiden och det funkade bra också, sa bland annat Axevallatränaren Ulf Stenström till SportExpressen då. 

– Man hör runt på stallbackarna att de naturligtvis vill att det ska börja tidigare. De kommer hem tidigare och det blir inte så sena kvällar. Det är även lättare för oss kuskar att hinna med eventuella flyg, fyllde kusken Ulf Ohlsson i. 

”Frågan är aktuell och het”

Förra veckan rapporterade Travronden och Sulkysport att flera proffstränare suttit i möte tillsammans med Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkola och ATG:s vd Hans Lord Skarplöth om starttiden i samband med Sprintermästarhelgen. 

Med anledning av det har Travtränarnas Riksförbund nu anordnat en omröstning i hopp om att få till en förändring. 

Alternativen: 

1. V75 startar 15.00. 

2. V75 startar 16.20. 

”I det fall alternativ 1 vinner majoritet är vårt krav att denna starttid skall gälla från den 1 januari till den 31 augusti 2020. Resultatet skall noggrant utvärderas. Blir utfallet att nettointäkten minskar med 2 miljoner kronor per dag eller mer så är vi beredda att acceptera kl. 16.20 som permanent starttid för lördagar”, skriver TR på sin hemsida. 

För Sulkysport berättar TR-ordföranden Jan Hallberg att de kräver ett snabbt svar från medlemmarna. 

– Frågan är aktuell och het och medlemmarna får därför inte så många dagar på sig att fundera innan vi vill ha in svaren, säger han till sajten.