Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Roger Andersson låg bakom supervinsten

Roger Andersson drog in kvällens största V86-vinstFoto: Privat
Ny miljonsuccé för Vinsthörnan i MalmöFoto: Privat

Roger Andersson är mannen bakom V86-systemet som drog in mest pengar i Sverige i går. 

Totalt drog succémannen in drygt 2,5 miljoner kronor. 

Att han var bäst i landet hade han dock ingen aning om först. 

– Jag kände inte till det förrän ägaren i butiken ringde, säger Roger Andersson. 

Vinsthörnan i Malmö fortsätter att leverera storvinster. Tidigare i år fick andelsköparna dela på en Europatipsvinst på 1,8 miljoner kronor – och i onsdags var det dags igen. 

När gårdagens svårlösta V86-omgång avgjorts stod det klart Roger Anderssons system ”Rogges värsting” dragit in mest pengar i Sverige. 

Den totala utdelningen: Drygt 2,5 miljoner kronor, då systemet snurrades ett par gånger. 

– Det är jätteroligt. Man är lite småtrött i dag. Men det får man vara en dag som denna, säger Roger Andersson. 

Det blev lite firande i går med andra ord? 

– Det blev några öl, det kan man väl säga, säger han och skrattar. 

”Det som är tjusningen” 

Varje andel i systemet blev värd drygt 89 000 kronor och kostade 695 kronor styck. 

– Det har varit väldigt många som gratulerat. Mycket sms och annat. Det värmer gott. Att kunna glädja andra människor med bra tillbakabetalning, säger Roger Andersson. 

Hur var det att följa loppen? 

– Det som är tjusningen med trav är att ena onsdagen eller lördagen hatar man alla hästar och nästa omgång är allt guld och gröna skogar. Vi har en egen Facebookgrupp där vi sitter och chattar. Då sa de flesta att systemet skulle sitta om spiken Power vann. Och så blev det ju också. Det var skoj! 

Hur känns det att dra in mest pengar i Sverige? 

– Det har jag svårt att förstå. Jag kände inte till det förrän ägaren i butiken ringde och sa: ”Du vet väl om att vi spelade in mest i Sverige i går?”. Nej, svarade jag då. Men det är extra skoj så klart, säger han. 

”Inte roligt med åtta rätt och 5 000 kronor”

Systemet byggdes runt spikar på just nämnde Power och Adrian Kolgjinis Upper Face. 

– Upper Face var en av de första hästarna jag tog ut. Vi har en som jobbar i butiken som är bästa vän med Dante Kolgjini. Så vi har ganska bra kontakter där. Dante hade då sagt att klarar han bara starten så vinner han loppet. Så då tänkte jag att då spikar jag så är det loppet klart. För en gångs skull gick det hem. 

– Tittar man på Power så kan det vara alltifrån himmel till helvete när Robert Bergh kör. Den här gången blev det himmel. Bergh ligger aldrig på latsidan när han kör lopp. Loppet blev precis som jag hade hoppats. 

Att gardera storfavoriterna Vae Victis Club och Danilo Brick var ett givet beslut för Roger Andersson. 

– Det brukar jag göra. Går de över 60-70 procent är det inte roligt. Det är då man måste försöka fälla om det ska bli bra utdelning. Det är så jag spelar. Det är inte roligt att få åtta rätt och vinna 5 000 kronor.