Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robert Berghs krigare stod för en tung insats

Foto: Magnus Strömsten/ALN / ©ALN Pressbild AB

Explosive Merlot strålade i det långa loppet. Upset Face är en stjärna 

i kommande.

Favoriterna infriade förväntningarna under gårdagskvällen.

Trav har flera pulshöjande moment. Till exempel starten, spetsstriden, positionsskiften. Dessutom den ständiga oron kring att i vilken sekund som helst kan hästar skifta till fel gångart. Men som med de flesta sporter måste man ändå säga att spänningen stiger ju mer det närmar sig upplösningen. I travets fall upploppet. Det är då adrenalinet kickar in som mest. Det är då alla soff- och staketkuskar är som mest offensiva (läs högljudda).

Men oavsett upploppslängd, tycker jag att lopp över längre distanser har något alldeles extra. Igår kväll inleddes V86-omgången med ett superstayer lopp över 

3 640 meter. Och det är i de här loppen agnarna sannerligen sållas från vetet. De bästa hästarna känner av så fort de har grepp på de mindre rutinerade framför.   

Robert Berghs starke Explosive Merlot var omgångens största favorit. Och visst var det berättigat. Hästen stod placerad 60 meter efter övriga när startsignalen gick. Men när mållinjen nåddes var han otaliga meter före. Robert Berghs krigare fixade i och med vinsten att tränaren passerade 17 miljoner inkörda pengar i år.

Hästen är inne i en fantastiskt fin period. Precis som hela stallet.

Favoritsegrarna fortsatte sedan att dugga tätt. Och vi fick se många unga och lovande hästar kvala in till semifinalerna i Breeders Crown. 

Adrian Kolgjini har en kommande stjärna i talangen Upset Face som vann sitt lopp i sävlig stil. Här ser vi ut att ha en spännande följetong framöver. 

 

En annan som imponerade under kvällen är för gammal för Breeders Crown. Åttaårige Lord Flax vann på målfoto efter en stark prestation. Och visade att är man tillräckligt formstark så har man ofta turens marginal på sin sida. 

Utdelningsmässigt blev det en icke-favorit i repris från förra årets V86-omgång på Mantorp. Låg utdelning och jackpott på sexorna. Extrapengar till Bollnäs nästa onsdag med andra ord!