Robert Bergh trivs: De' här blev la fint!

Publicerad

Jag börjar bli varm i kläderna i min nya hemstad Göteborg.

Mina första intryck är enbart positiva.

Det är väldigt hög klass på det mesta här nere.

Det är en dryg månad sedan vi flyttade och jag måste säga att jag trivs ypperligt, både privat och med tävlandet. Det känns skönt att vara här och det är svårt att inte låta sig imponeras när man tittar på jobbet Åbys ledning gjort. Allt i från anläggning till tävlingsdagar håller en hög nivå och samtidigt är nya saker på gång.

Nästa steg är att man håller på att titta över vad man kan göra med restaurangen. En nysatsning ska göras och för att den ska bli så lyckad som möjligt tar man hjälp av den tilltänkta publiken och frågar dem vad de vill ha. En grundlig research kommer att göras och jag är säker på att det kommer att bli bra.

Utöver det är det redan klart att en av Sveriges största hotellkedjor ska slå upp ett hotell där, och det kommer att byggas en ny, riktigt stor mässhall.

"Ledningen har tagit bra beslut"

Överhuvudtaget så är det väldigt mycket som ligger i framkant när det gäller Åby. Ledningen har tagit väldigt många bra beslut de senaste åren och det innebär att det kommer att finnas fina pengar att köra om framöver, framför allt för unghästar, så det finns mycket att se fram emot.

Ett annat initiativ de tagit är att alla hästar som tränas av A- eller B-tränare får gratis uppstallningsavgift på Åby. Det är ett mycket fint beslut som gynnar både amatörer och hästägare.

* * *

Utrustningsdebatten blossar upp med jämna mellanrum och det föreslås att det borde göras förändringar både hit och dit.

I mina ögon behövs det bara en förändring: bygg banor som är lite längre (1 300-1 400 meter). Det är bara att kolla på hur intressanta loppen i Frankrike är att titta på för att inse att det är det enda rätta beslutet om vi vill få in lite mer spänning i sporten.

Mina tankar om morgondagens V75-omgång:

V75-1: 15 Dernier Viking har haft problem sedan det blev skotvång. Givetvis är det här ett lämpligt lopp för henne men jag tycker hon måste garderas. Det luktar skräll och jag är inte helt främmande för att 11 Ahsoka kan vinna.

V75-2: Högst tveksam favorit i 6 Yoggi Composite som kommer från fem montéstarter. Jag har två bra motbud. 7 Hank von Håleryd gick mycket bra sist och 2 Mescal kan vinna från ledningen.

V75-3: Här är det heltäckt med 5 Run Caesar Run, 10 Wham Bam Boo och 11 Master Crowe.

V75-4: Lurigt lopp som tusan. Det känns som att alla kan vinna.

V75-5: Här tycker jag 2 Lins-lusen A.U. är en fin spik. Här blir det ledningen runtom.

V75-6: Jag tippar min egen 8 Nahar. Garderar man tycker jag att de bägge stona 4 Amazon Am och 5 Youana är tidiga motbud.

V75-7: Jag tippar 11 Only One Winner här. Han löste det bra från samma läge sist.

Bästa spikarna: Linslusen A.U. och Only One Winner.

Bästa oddsaren: Run Ceasar Run.

Robert Bergh
Robert Bergh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag