Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robert Bergh trivs: De' här blev la fint!

Jag börjar bli varm i kläderna i min nya hemstad Göteborg.

Mina första intryck är enbart positiva.

Det är väldigt hög klass på det mesta här nere.

Det är en dryg månad sedan vi flyttade och jag måste säga att jag trivs ypperligt, både privat och med tävlandet. Det känns skönt att vara här och det är svårt att inte låta sig imponeras när man tittar på jobbet Åbys ledning gjort. Allt i från anläggning till tävlingsdagar håller en hög nivå och samtidigt är nya saker på gång.

Nästa steg är att man håller på att titta över vad man kan göra med restaurangen. En nysatsning ska göras och för att den ska bli så lyckad som möjligt tar man hjälp av den tilltänkta publiken och frågar dem vad de vill ha. En grundlig research kommer att göras och jag är säker på att det kommer att bli bra.

Utöver det är det redan klart att en av Sveriges största hotellkedjor ska slå upp ett hotell där, och det kommer att byggas en ny, riktigt stor mässhall.

"Ledningen har tagit bra beslut"

Överhuvudtaget så är det väldigt mycket som ligger i framkant när det gäller Åby. Ledningen har tagit väldigt många bra beslut de senaste åren och det innebär att det kommer att finnas fina pengar att köra om framöver, framför allt för unghästar, så det finns mycket att se fram emot.

Ett annat initiativ de tagit är att alla hästar som tränas av A- eller B-tränare får gratis uppstallningsavgift på Åby. Det är ett mycket fint beslut som gynnar både amatörer och hästägare.

* * *

■■ Utrustningsdebatten blossar upp med jämna mellanrum och det föreslås att det borde göras förändringar både hit och dit.

I mina ögon behövs det bara en förändring: bygg banor som är lite längre (1 300-1 400 meter). Det är bara att kolla på hur intressanta loppen i Frankrike är att titta på för att inse att det är det enda rätta beslutet om vi vill få in lite mer spänning i sporten.

Mina tankar om morgondagens V75-omgång:

V75-1: 15 Dernier Viking har haft problem sedan det blev skotvång. Givetvis är det här ett lämpligt lopp för henne men jag tycker hon måste garderas. Det luktar skräll och jag är inte helt främmande för att 11 Ahsoka kan vinna.

V75-2: Högst tveksam favorit i 6 Yoggi Composite som kommer från fem montéstarter. Jag har två bra motbud. 7 Hank von Håleryd gick mycket bra sist och 2 Mescal kan vinna från ledningen.

V75-3: Här är det heltäckt med 5 Run Caesar Run, 10 Wham Bam Boo och 11 Master Crowe.

V75-4: Lurigt lopp som tusan. Det känns som att alla kan vinna.

V75-5: Här tycker jag 2 Lins-lusen A.U. är en fin spik. Här blir det ledningen runtom.

V75-6: Jag tippar min egen 8 Nahar. Garderar man tycker jag att de bägge stona 4 Amazon Am och 5 Youana är tidiga motbud.

V75-7: Jag tippar 11 Only One Winner här. Han löste det bra från samma läge sist.

Bästa spikarna: Linslusen A.U. och Only One Winner.

Bästa oddsaren: Run Ceasar Run.