Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Robert Bergh: "En överklagan på gång"

FORT LAUDERDALE. Tv-sändningen från V75 i Bollnäs var riktigt bra.

För att göra det ännu bättre för spelarna framöver skulle jag vilja att det börjades föra en tabell över experternas tips.

Jag är för närvarande på en välbehövlig och skön semester i Florida. Vi har varit på plats i en vecka nu och jag har hunnit med att träffa flera gamla vänner. Häromdagen var jag till exempel ute och åkte båt tillsammans med Åke Svanstedt. Det finns mycket man kan prata om när man inte träffats på så här lång tid. Vi gled runt i kanalerna i Fort Lauderdale och det är något jag verkligen kan rekommendera. Jag brukar ta en sån tur varje gång jag är här.

Överklagan är på gång

Ni har säkert läst om diskningen av Kalle efter hans vinst i Cagnes-Sur-Mer. Det påstås att vi missat ett dopingprov och jag tycker att det är mycket tråkigt.

Jag anser att det handlar om en kommunikationsmiss, framför allt sinsemellan deras funktionärer och veterinärer.

Jag förstår verkligen Lina som sköter hästen för hon skrev på alla papper, var med när det togs urin- och blodprov och fick sedan tillbaka hästpasset.

En överklagan är på gång och jag hoppas och tror på ett annat beslut i överdomstolen.

För tabell på tipsen

I förra veckans krönika hade jag lite åsikter om våra experter inom travet och i dag har jag ett förslag:

Vore det inte givande för alla om experternas tips redovisades? Vi behöver kanske inte få veta hur de komponerat sina system, men det borde ju kunna gå att föra någon tabell över hur många V75-, V86-, V64 och DD-spikar de egentligen sätter.

Put your money where your mouth is, som man säger här borta!

En sådan länk på ATG:s hemsida skulle verkligen hjälpa spelarna att bilda en uppfattning om vilka experters analyser man ska lägga någon vikt vid.

Jag tror att programmen skulle bli mer konkreta om experterna var tvungna att redovisa sina spelförslag.

Gillar man till exempel Dagens Dubbel kan man gå in och kolla vilken expert som är mest vass på den spelformen och följa dennes tips.

Jag vill även passa på att berömma de som jobbade med sändningen från V75 i Bollnäs i lördags. De var otroligt sakliga, visade mer värmningar och snackade mindre i studion. De värderade värmningar utifrån hur hästarna såg ut på banan och brydde sig inte om vad som stod på oddstavlan.

Objektivt och mycket bra.

Mina tankar V75 på Halmstad

V75-1: Här blir det körning trots lång distans. Det passar kapable 12 For Pleasure As.

V75-2: 6 Celebreightr har tjänat snabba cash. En bra vinnare kan vara 2 You Know Me. En stark och rejäl häst som kan sitta i ledningen tidigt med lite flyt.

V75-3: Här tycker jag mig ha hittat en bra spik i 3 Fleetfoot Hanover. Vill man gardera har 4 Donna Di Quattro mått bra av en vintersäsong i Frankrike.

V75-4: 3 Qahar Q.C. står riktigt bra till i det här loppet med tanke på kapaciteten och är ett spikbud.

V75-5: Det är alltid lurigt med stora favoriter i lägsta klassen. Ta med 1 Dolce Vici och tänk på att det kan vara värt att helgardera ett sånt här lopp.

V75-6: Även det här loppet är svårlöst. Luriga förutsättningarna för favoriterna. Jag tycker att 9 Barthold K. gick ruggigt bra sist och han kan vara omgångens miljondrag.

V75-7: Här tippar jag min egen 7 Michelangelo Ås. Hästen är stark och rejäl och har startsnabbhet nog för att komma till från ett sjundespår bakom bilen. Om han inte får ett allt för tufft lopp så har han en bra chans.