Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robert Bergh: Äntligen – nu kan jag tävla hemma

Foto: Nils Jakobsson

Äntligen!

Nu kan jag börja köra på min hemmabana igen.

Det känns naturligtvis väldigt bra.

Ni är säkert less på att höra om den infekterade situation som har rått på Åbytravet under de senaste månaderna vilken jag tagit upp i krönikan vid ett flertal tillfällen

I framtiden slipper ni det.

I dag går nämligen Åbytravet, Jordbruksverket och Travtränarnas Riksförbund ut med en gemensam pressrelease där man berättar att man nu har nått en samsyn i frågan.

För mig som aktiv har det främst handlat om att vi måste ha samma regler på samtliga banor i Sverige och att travsportens reglemente måste vara rättesnöret.

För mig som Åbytränare känns det naturligtvis väldigt bra att kunna driva min verksamhet med tävlingarna på min hemmabana i centrum.

Det är så det ska vara!

Lär av NHL

Förra helgen gick årets största auktion på Solvalla i samband med Kriteriet och jag måste säga att jag tycker det krävs otroligt mycket av oss aktiva.

Vi förväntas vara på tävlingsbanan, auktionen och ställa upp på olika event nästan samtidigt.

Schemat är så pressat att det nästan inte går att göra ett bra jobb på alla plan.

Jag har sagt det förr. Lär av proffsigheten i NHL.

Travet borde kunna göra något för oss aktiva vid dessa tillfällen. Sänk tempot och gör något trevligt av eventet. Där skulle man även kunna premiera stampublik och locka nya kunder.

* * *

Jag har fått en hel del frågor om hur jag mår efter att jag har strukit mig själv från en hel del styrningar de senaste dagarna.

Sanningen är att jag har känt mig låg ända sedan jag var i Kanada och det är väl inte omöjligt att jag drog på mig något virus på den resan.

Nu kommer jag att ta det lugnt en vecka till och ha fokus att hålla mig hemma på gården och träna hästarna.

Sedan hoppas jag vara tillbaka på banan igen.