Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Riordans superstjärna en spik i comebacken

Foto: TR Media / Travronden

V86-spelet fortsätter att bjuda på svåra omgångar. I onsdags skrällde det rejält i ett par lopp och det slutade återigen med miljonutdelning.

Den här veckan får vi se, ingen mindre än, vinnaren av Elitloppet i comeback. Jerry Riordans kanonhäst Ringostarr Treb ska tävla igen och mot ”lagom” motstånd är det en given spik.

ANALYSER, VINNARNA OCH UTMANARNA

Ranking, startlistorna, kusk- och tränarsnack samt V86-panelen med stjärnkuskarnas bästa tips - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1

V86 – del 2

BÄSTA SPIKARNA

V86-2: 6 Ringostarr Treb

Äntligen får vi se årets vinnare av Elitloppet på tävlingsovalen igen. Han är åter efter en liten skada men brukar göra bra lopp efter uppehåll. Dessutom planerar kretsen kring hästen att åka till andra sidan Atlanten för ”VM-loppet” i nästa start. Därmed borde formen vara god. Det troliga är att Torbjörn Jansson placerar sin häst i ledningen tidigt och sedan lär han få bestämma. Toppchans. 

V86-3: 6 Viking Olympic

Monté på V86 alltså och jag väljer att spika mig ur problemen. För problem är det med det här loppet eftersom inte alla hästar gått ett montélopp förut. Det finns inget att gå på vad gäller dessa och att det får gå till så på V86 som omsätter bra många miljoner är skumt... Spiken var det ja, jag tror att 6 Viking Olympic har god chans att vinna (om nu inte t ex nr. 8 är för bra i sin sadeldebut) om det inte strular. Visade toppform senast på Solvalla via en stark spurt.

SPETSDRAGEN

V86-6: 6 Park View

Kommer till Solvalla med gott rykte och jag har gillat det jag sett i lopp- arkivet. Det troliga är att Hamres häst kan forceras mot spets efter en bit och sedan är det hästen att slå för övriga.

V86-8: 7 Auto Relight

Trots spår en bit ut på vingen är det tänkbart att Örjan Kihlström kan placera sin springare i tät. Det är inte så många startraketer invändigt. Och hästen är rejält på gång nu.

SKRÄLLBUDEN

V86-5: 7 Adde S.H.

 Måste visa lite mer för att vinna men det låter bra från stallet och det blir laddning för spets. Även barfota runt om och den här ska man se upp för.

V86-6: 10 Versailles U.S.

 Har fin fart för sin klass och känslan är att treåringen är under utveckling. Höll emot starkt i Umeå och med rätt ryggar och tempo kan det vara dags.

TÄNK PÅ ATT ...

V86-3: 8 Whisky Akema

Har gått ett lugnt jobb för sadel inför sin montédebut. Mycket svårbedömt och det är antingen fågel eller fisk...

V86-6: 1 Brothers N’ Arms

En import som gör debut för Stefan Melander. Hästen är säkert inte vässad och kan behöva loppet är känslan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!