Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Riordans besked: ”Han startar inte i Elitloppet”

Publicerad

Det blir inget Elitlopp för Jerry Riordans världsmästare Twister Bi. 

Vinner hästen Prins Daniels lopp på lördag kommer tränaren att avstå en rosa biljett. 

– Det är precis vad han inte behöver just nu, säger tränaren Jerry Riordan till Trav365.  

I höstas vann Twister Bi VM-loppet på Yonkers i höstas, och plockade hem en prissumma på fyra miljoner kronor. 

På lördag gör hästen årsdebut när Prins Daniels lopp avgörs på V75 i Gävle, ett lopp där vinnaren tilldelas en plats till Elitloppet. 

Om Twister Bi vinner? Då får biljetten gå till någon annan. 

”Man måste tänka intelligent”

Tränaren Jerry Riordan, som redan har med Olympiatravsvinnaren Ringostarr Treb i loppet, har nämligen bestämt sig för att tacka nej. 

– Jag vill inte starta honom i Elitloppet. Då blir det tre lopp inom loppet av åtta dagar och det är precis vad han inte behöver just nu. Oavsett vad som händer på lördag så kommer han inte starta i Elitloppet, det ska inte ha någon påverkan på beslutet om han startar i Elitloppet eller inte. Man måste tänka intelligent och vad som är bäst för hästen och ägarna är förnuftiga människor, som också förstår situationen, säger han till Trav365. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

”Då har han bra chans” 

Chanserna till seger på lördag tror han dock är goda, om hästen presterar på samma sätt som den gjort i träning den senaste tiden. 

– Han är redo att köra lopp nu, men man vet aldrig vad som händer, det är många faktorer som spelar in när det blir lopp. Men springer han som han tränar har en bra chans att vinna på lördag. Han kommer gå utrustad precis som vid segern i VM-loppet på Yonkers, barfota runt om och jänkarvagn, säger Riordan till sajten. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag