Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Riordan: ”Jag tror han går bra med skorna på”

Betting Gangster siktar mot Frankrike i vinter Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jerry Riordan på Solvallas stallbacke Foto: Maria Holmén / TR Bild

Betting Gangster tar vägen till Frankrike via debut i gulddivisionen på lördag. 

Tränaren Jerry Riordan lovar att det inte finns något att hålla tillbaka på. 

– Jag är väldigt förväntansfull inför det här loppet, säger han.  

På lördag är det dags för V75 på Åbytravet och då väljer Jerry Riordan att plocka ut fyraåriga talangen Betting Gangster i Legolas minneslopp tillika gulddivisionen. Det blir också hästens debut i just den högsta divisionen. 

Loppet blir hästens sista inför det prestigefyllda fyraåringsloppet Criterium Continental som går på Vincennes utanför Paris i slutet av december. 

– Jag tänkte att han kunde behöva ett lopp i kroppen mellan Breeders Crown-finalen och ”Continental”. Den här tiden på året så gillar jag att hålla mig till banorna som är söderut. Det här var det enda loppet vi kunde gå ut i som låg i närheten så det är därför vi startar honom i det här loppet, säger tränaren. 

Riordan förväntansfull 

Från och med den 1 december råder det barfotaförbud, men det tror inte Riordan ska störa Betting Gangster.  

– Jag kan inte minnas senast som han tävlade med skor, det ska bli intressant men jag tror att han kommer att gå bra med skor också. 

Tror du att han har en bra chans i loppet?

– Ja, han är en topphäst och är på väg in i riktigt bra form. Han gjorde ett riktigt bra lopp senast när han var tvåa. Det är en bra häst som har tjänat nästan fyra miljoner. Vi tävlade inte så tufft med honom i början och han missade något lopp så han är väldigt fräsch jämfört med de andra hästarna. Jag är väldigt förväntansfull inför det här loppet.

Samtidigt poängterar han att de inte tänker göra något dumdristigt i loppet. 

– Vi kommer inte att ge oss ut på något kamikazeuppdrag. Det är bara att använda sunt förnuft. Men är det ett normalt lopp så tänker vi att vi ska köra om det.   

”Bara att göra sig redo”

Jerry Riordan vann Criterium Continental med Treasure Kronos 2016. Han vet vad som krävs och ser gärna att Betting Gangster får ett ordentligt lopp i kroppen på lördag. 

– I det här loppet med det här spåret och kort distans så kommer han att behöva gå framåt tidigt, kanske till och med till ledningen. Om han måste gå tufft så är han redo för det, det kommer inte skada honom inför Frankrike. Han ska möta Face Time Bourbon – och vem vet mer. Det är bara att göra sig redo. 

Stallkamraten Zarenne Fas siktas också mot det franska fyraåringsloppet. Och stjärnhästen Ringostarr Treb laddar mot det ”stora slaget” på Vincennes i slutet på januari. 

– Ringostarr kommer att tävla den 29 december och sedan går vi ut direkt i Prix d'Amérique.