Foto: LJ / KANAL75 ABFoto: LJ / KANAL75 AB
 Foto: LJ / KANAL75 AB
Åke Svanstedt Foto: ÖRJAN F ELLINGVÅGÅke Svanstedt Foto: ÖRJAN F ELLINGVÅG
Åke Svanstedt Foto: ÖRJAN F ELLINGVÅG

Resolve redo – efter ormbettet

Publicerad

Åke Svanstedts stjärnhäst Resolve vann VM-loppet i fjol.

Och han är redo för att försvara titeln – efter ett otäckt ormbett.

– Vi är väldigt, väldigt försiktiga med allting runt hästen, Hans Enggren, ägare till hästen, till VM-loppets hemsida. 

På lördag är det dags för VM-loppet på Yonkers Raceway i USA – och det svenska deltagandet är stort. 

Fyra av de som gör upp om segern tränar i Sverige. Det är dock endast Hans R Strömberg som tävlar under svensk flagg med On Track Piraten. 

En av de som återfinns i startfältet är Åke Svanstedt och hans stjärna Resolve – som vann loppet förra året. 

"Vi kommer vara väldigt försiktiga" 

Förberedelserna för Resolve har dock inte varit optimala. Tidigare i höstas blev hästen biten av en orm – något som Åke Svanstedt upptäckte efter det kanadensiska storloppet Maple Leaf Trot. 

– Det var ingenting vi märkte innan loppet. Efteråt var han lite hängig och på morgonen efter hade han 42 graders feber, sa Åke Svanstedt till Travronden då. 

Nu ska hästen dock ha återhämtat sig – och är enligt ägaren Hans Enggren nära sin normala nivå. 

– Veterinären var tvungen att ge honom medicin som var ganska så stark. Då bad jag min tränare att vila honom. Under tiden så vilades han och fick behandling. Han är nästan på normal nivå nu, och ser bra ut. Åke Svanstedt är väldigt nöjd med honom och säger att han kommer att vara redo den fjortonde. Vi är väldigt, väldigt försiktiga med allting runt hästen, säger han till VM-loppets hemsida. 

"De tycker verkligen om varandra" 

I intervjun passar Hans Enggren även på att hylla Åke Svanstedts relation med hästen

– Jag vet att han (Resolve) och Svanstedt är ett lag. Det är otroligt vilken relation de har, både på och utanför tävlingsbanan, och när de ser varandra i stallet. De tycker verkligen om varandra. Alla gillar den här hästen. Han är extremt snäll och är en otrolig häst, säger han. 

Vinnaren av VM-loppet tar hem en prissumma på drygt fyra miljoner kronor. 

 

Startfältet:

– Dreammoko (Frankrike) 

– In Secret (USA) 

– Marion Marauder (Kanada) 

– Midnight Hour (Finland) 

– Oasis Bi (Italien) 

– On Track Piraten (Sverige) 

– Resolve (USA) 

– Shadow Woodland (Finland) 

– Tripolini VP (Danmark) 

– Twister Bi (Italien) 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag