Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Repris på Åby – Han är den bästa spiken

Foto: Trav & Galoppronden

15.00 eller 16.20? Starttiden på V75 är månadens stora snackis

Vad tycker ni läsare?

När vill du att V75 ska starta på lördagar?

Starttiden för V75 fortsätter att vara en het snackis. Jag frågat runt lite i umgängeskretsen för att få fler åsikter. Och bilden efter de frågorna är tydlig, även om just min egen undersökning inte kan ses som vetenskap.

Bland de som är involverade i travsporten, aktiva och hästägare, är svaret nästan uteslutande att de föredrar 15.00.

En tidigare starttid för att underlätta att besöka tävlingarna. Däremot verkar det inte glasklart att åker ändå. Men även om bara hälften gör det blir det ändå en tydlig publikökning.

Frågar man däremot de måttligt intresserade som är lite mer utanför bubblan, de som kan lira på V75 men inte tänka sig åka till travbanan, så föredrar en majoritet av dem 16.20. De vill ha dagen fri till annat.

Tänkte därför att vi även ska ge dig som läsare chansen att göra din röst hörd. 

Gå in på nätet på expressen.se/trav och svara på när du vill att V75-spelet ska starta? 

Jag ser gärna att V75 ska vara lite fest och en ”happening” när det kommer till stan. Visserligen blir det billigare för oss tränare om vi inte måste åka kvällen innan tack vare en senare starttid. Men jag tar gärna den merkostnaden för att en V75-start ska få vara något extra för personalen, som ju dessutom kommer hem tidigare med tidigare start.

Det ska bli mycket intressant att se resultaten av B-tränarnas respektive hästägarnas omröstningar, dessa kommer att ligga till grund om 15.00 ska testas under en period.  

Åby Stora Pris till helgen och det blev verkligen ett lyckat debutår över 3140.

Det är roligt att vara på Åby nu och storhelgerna lyfter med nya hotellet.

Glada besökare kommer åter.

Att helgen möter ett stort intresse märks även på att jag idag har studiebesök ute på gården från Svenska Hästsportjournalisters Klubb som firar 80 år. Något jag välkomnar, tror det är bra för alla att journalister och aktiva träffas under naturliga former.

Jag kan annars vara lite avundsjuk på medieklimatet i Frankrike där aktiva och journalister kan ha en nära relation, utan att tappa trovärdighet och fördjupning.

I Sverige känns det tyvärr som att fackpressen senaste åren har utvecklats mot klickjakt och sensationsrubriker istället för att gå på djupet.

Apropå stallet håller hästarna en jämn och bra form för dagen. Det känns som att vi har fått ett komplett koncept som funkar oavsett väder och viktiga lopp.

 

Nu till lördagens V75-omgång på Åby: 

V75-1: Sticker ut hakan och tippar 11 Exclamation Mark. Tippade favoriten 4 Global Undecided senast men denna gång är känslan att den ska garderas i mycket öppet lopp, ta alla?

V75-2: 3 Velten Versailles blir stor favorit i lägsta klassen vilket alltid är lurigt, får dock tipset på bra läge. Men det finns två rysare i 5 Ready to Roll och 11 Simb Rocker.

V75-4: Favoriten 4 Eldorado B. och 6 Commanche Moon är ett stabilt lås i veckans Silverdivision.

V75-4: Favoriten 9 Short in Cash ser verkligen fin ut och känns som en bra spik till rätt procent. Den som garderar tar med 2 Silent Hill, 3 Marcello Wibb och 4 Zizou.

V75-5: Ånyo ett bra tvåhästarslås. Vinnarna av Fyraåringseliten 9 Missle Hill och Sprintermästaren 11 Tae Kwan Deo är de som gör upp. 

V75-6: Bra chans på min egen 5 Cocktail Fortuna som har rätt förutsättningar här. Men 6 Ferrari B.R. och 8 Baron Gift är tuffa nog att utmana. 

V75-7: Omgångens bästa spik. Örjan Kihlström vinner Åby Stora Pris i år igen med Daniel Redéns 9 Propulsion.

När vill du att V75 ska starta på lördagar?