Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75
 Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

Remy Nilsons ilska mot ATG: "Är Trump-retorik"

Publicerad

I en insändare i Travronden rasar tidigare vd:n Remy Nilson mot ATG.

Han vänder sig emot hur ATG:s nuvarande ledning beskriver tiden då han var vd för företaget.

För Trottosport.se utvecklar han resonemanget:

– Att Skarplöth skyllde det mesta på mig och målade ut mig i starten kan jag väl förstå, men att älta detta i fem år, det tycker jag är ojust, säger Remy Nilson.

– Mitt citat om 2012 års resultat i Travronden ska inte tolkas som om jag försöker svartmåla honom. Har han upplevt det så är jag den förste att beklaga detta, säger Hans Skarplöth. 

En intervju med ATG:s nuvarande vd Hans Skarplöth, i travronden förra fredagen, har fått den tidigare vd:n Remy Nilson att ilskna till rejält. 

"Tar priset i Trump-Retorik"

I ett debattinlägg i tisdagens pappersutgåva av travronden skrev Remy bland annat: 

"Nu räcker det. Tjatet om "krisåret" 2012 fortsätter som ett mantra i ATG:s historiebeskrivning. 

Citat ur fredagens Travronden:

"Om vi hade fortsatt tappa sex procent årligen så hade ATG varit en miljard fattigare i dag"

Det tar priset i Trump-retorik.", skriver Remy Nilson. 

För Trottosport.se utvecklar han resonemanget: 

– Att Skarplöth skyllde det mesta på mig och målade ut mig i starten kan jag väl förstå, men att älta detta i fem år, det tycker jag är ojust, säger Remy Nilson till Trottosport.se.

"Det är för dåligt"

Remy menar att ATG hade en stor tillväxt under 36 av sina första 38 år, och att det är de gamla ATG-spelen som fungerar väl även i dag. Han är dock med på att uppgiften spelbolaget har i dag är lurig.

– Det är ingen lätt uppgift, men att ständigt skylla ifrån sig på vad som gjorts tidigare är för dåligt, säger Remy Nilson till Trottosport.

"Har ringt och sökt Remy"

Han menar vidare att flera av spelbolagets senare satsningar fallit väl ut  – men att V86 Express kommer vara döden för de banor där det körs. 

– Det är en dyrköpt seger där de tre storbanorna tar rejält med stryk. På sikt är det inte värt det, säger Remy.

Hans Skarplöth berättar i en kort kommentar för SportExpressen att han sökt Remy Nilson för att diskutera det hela.

– Jag har i dag ringt och sökt Remy med anledning av hans insändare. Mitt citat om 2012 års resultat i Travronden ska inte tolkas som om jag försöker svartmåla honom. Har han upplevt det så är jag den förste att beklaga detta. Syftet var att ge en bakgrund till varför ägarna Svensk Travsport och Svensk Galopp beslöt att genomföra en satsning på ATG, säger Hasse Skarplöth, vd på ATG.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag