Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rekordår för ATG under pandemin

Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef på ATG
Foto: ATG

Spel på hästar ökade kraftigt under pandemiåret 2020. 

Spelbolaget ATG kan därför presentera rekordsiffror i sitt bokslut för fjolåret. 

– Utbudet av underhållning under pandemin har varit, och är fortfarande, väldigt begränsat. Det är en av anledningarna, säger spelbolagets ekonomichef Lotta Nilsson Viitala.  

När nästan all annan sport pausades mellan mars och juni 2020 kunde travsporten köra vidare. 

Det är en av anledningarna till att spelbolaget ATG nu kan presentera rekordsiffror i sitt bokslut för 2020. 

Hästspelet ökade med 19 procent. 

– Helt avgörande för ökningen var att Svensk Travsport och Svensk Galopp i mitten av mars ställde om verksamheten på banorna enligt myndigheternas regler och rekommendationer och kunde fortsätta tävla. Samtidigt stängde både human- och hästsporten i resten av världen ner under ungefär tre månader.

”Det är en av anledningarna” 

Totalt uppgick de totala intäkterna till drygt 6,3 miljarder – vilket är en ökning med 19 procent. 

– Utbudet av underhållning under pandemin har varit, och är fortfarande, väldigt begränsat. Det är en av anledningarna till att intresset för spel har ökat och framför allt för ATG:s varumärken. I en mörk tid präglad av oro har vi uppenbarligen lyckats fylla våra kunders behov av lite nöje och underhållning i vardagen. Det förtroendet är vi ödmjukt tacksamma för, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef hos spelbolaget.