Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rekord i omsättning – men vilken kalldusch

Foto: Malin Albinsson / Malin Albinsson

Storfavoriterna visade ingen nåd och miljonfesten uteblev.

Men Ecurie D. var härlig att se.

Spelfrosseriet V86 Super Days inleddes lovande förra veckan med bra utdelning i premiären och sedan ingen som klarade åtta rätt omgången därpå. Men slutspurten har varit en otroligt strävsam historia med ihåliga lopp och genomgående favoritparader. Jackpotmiljonerna fylldes på i samtliga av de tre sista omgångarna och inför gårdagens final var förväntningarna högt upptrissade.

Omsättningen slog alla rekord då den landade på över 60 miljoner kronor.

Och kvällen började lovande med att vi fick bevittna en spännande upploppsduell mellan Bag’s Simoni och Sandsjöns Enzo. Men det var ungefär där spänningen peakade. 

För när Solvallas första avdelning inom V86 skulle starta så öppnade sig himlen och regnet forsade ner. 

En föraning på vilken kalldusch vi spelare skulle få. 

Spänningen uteblev sedan helt när storfavoriterna infriade en efter en och värdet inför sista avdelningen var skrala 779 kronor. När Erik Adielsson sedan vann med Reijo Liljendahls lovande treåring Manny Muscle i avslutningen kunde vi konstatera att åttan gav en dryg tusenlapp och att spelarnas pengar återigen fryser inne på sju och sex rätt.

Det innebär att vi har lite av en deja vu-upplevelse nästa vecka med 32 miljoner i jackpot på V86 med kombon Åby/Solvalla som arrangör. Och jag vågar nog lova att det blir mer pulshöjande än i går.

■ ■ ■

Nog om spelet. För den stora behållningen av kvällen var talangfulle fyraåringen på allas läppar: Ecurie D. Hästen som fick sin elva lopp långa segersvit spräckt senast i Hugo Åbergs Memorial.

Nu hade han varit ifrån sedan dess och mötte enbart jämnåriga hästar. Löftet var otroligt laddad innan loppet och det glänste vinnarpondus över honom. 

Efter att ha övertagit ledningen var kontrollen av fältet total. Björn Goop öste lovord över hästen efter loppet. Bland annat att han har det som krävs för att vara en av de bästa i världen.

Och det kommer Ecurie D. inom kort få chans att visa eftersom man nu siktar mot Europaderbyt. Vilket svenskhopp vi kommer med!