Redéns stjärna vinner storloppet

Skärmdump/ATG Live

StoChampionatet med 1,2 miljoner kronor till vinnaren. 

Honey Mearas tog hem första priset efter en fin insats.

– Hon flög fram över upploppet och är omöjlig att stå emot, säger Leon Hallén i V75 Direkt.

Daniel Redén vann 2020 års upplaga av StoChampionatet med Diana Zet. I år hade han chansen att upprepa bedriften med Honey Mearas. Redéns stjärnsto startade från bricka 11 med Örjan Kihlström i sulkyn. Kihlström som bara körde ett enda lopp på V75 under dagen på grund av en krånglande rygg. Firma Redén/Kihlström brukar vara ett framgångsrikt recept när storlopp ska avgöras. Så även i dag.

När startbilen släppte fältet flög Claes Sjöström till spets med Chablis Ribb. Örjan Kihlström hamnade sist i andra spår och satt lugn. 

Med sjuhundra meter kvar började fältet att röra på sig. Kihlström fick en perfekt resa i rygg på Erik Adielssons Barbro Kronos. In på upploppet kunde Honey Mearas gå ut och svepa förbi alla konkurrenterna till en säker seger. 

”Jag har en kanonhäst”

Det var en tagen tränare efter segern i storloppet.

Att det klaffade så fint hela vägen. Jag har en kanonhäst men det är så mycket som ska stämma. Hon har en jäkla styrka och inställning. Hon är inte den mest sköntravande hästen men inställningen och styrkan är enorm. Jag är tagen, Säger Daniel Redén i TV12:s sändning.

– Hon flög fram över upploppet och är omöjlig att stå emot, sammanfattar Leon Hallén. 

Svante Båth var mycket nöjd med Barbro Kronos som slutade tvåa.

– Jag är jättenöjd med henne och förstod att det skulle bli svårt att stå emot Örjan hela vägen, säger han. 

Segern innebär 1,2 miljoner kronor till Honey Mearas. Tvåa slutade Barbro Kronos med Erik Adielsson och tredjeplatsen tog Björn Goop och Eagle Eye Sherry.